Bűncselekmény

2020.07.28. 11:23

Esztergomi rendőrök fülelték le a fiatalt, aki a tatai buszállomásról lopott autót

A 20 éves fiatal a tatai autóbusz-pályaudvar épületéből lopott el kulcsokat, majd az egyikkel kinyitott egy autót és elhajtott vele.

Kemma.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint a tettes július 25-én éjszaka bement a tatai autóbusz-pályaudvar gépkocsivezető pihenőhelyiségébe, és ott autóbusz indítókulcsokat vett magához. A 20 éves férfi ezt követően távozott az épületből, a kulcsok egy részét később eldobta.

Egy távirányítós autókulcsot is zsákmányolt, annak segítségével egy közelben parkoló autót kinyitott, a járművet beindította és elhajtott. A sértett reggel vette észre a lopást, ekkor feljelentést tett rendőrségen. A tatai nyomozók adatgyűjtést végeztek és ekkor azonosították a tettest. A beszerzett adatok alapján információ merült fel arra vonatkozóan, hogy az elkövető Esztergom téréségben fog közlekedni.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei még ezen a napon 19 óra 42 perckor a városban észlelték a személygépkocsit, amit megállítottak. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a járművet a 20 éves keresett férfi vezette. Őt az Esztergomi Rendőrkapitányságra, majd onnan a Tatai Rendőrkapitányságra előállították.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy pénzt akart szerezni, ezért a gépkocsit el akarta adni. A tatai nyomozók a táti lakost gyanúsítottként kihallgatták, ellene jármű önkényes elvétele bűntett miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók a gépjárművet, és az ellopott kulcsok egy részét lefoglalták. A sértett a személyautót sértetlenül visszakapta. A tettes nem volt ismeretlen a rendőrök előtt, jelenleg is több büntetőeljárás van ellene folyamatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában