vádemelés

2020.05.13. 14:00

Pénzbüntetést kért az ügyészség az élettársát az utcán megverő férfire

A pár egy vendéglátóhelyen összevesztek, majd a férfi a nyílt utcán verte meg élettársát. Az ügyészség vádat emelt az agresszor ellen.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Az Esztergomi Járási Ügyészség egy garázdaság vétsége miatt indult ügyben vádat emelt egy férfi ellen. Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a vádlottat tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője elmondta, hogy a férfi és élettársa március 7-én az esti órákban együtt kártyáztak és italoztak, majd Esztergom belvárosában egy sörözőben veszekedtek egymással. A vitatkozás a két fél között kölcsönös volt, egyre hevesebbé vált, ezért március 8-án hajnali 3 óra körül mindannyian elhagyták a sörözőt és a belváros irányába indultak.

Az utcán a férfi arcon ütötte élettársát, aki az ütéstől kibillent egyensúlyából és a falnak esett. Két férfi próbálta a vádlottat féken tartani, eltávolítani élettársától, azonban ez nem sikerült nekik, mivel a vádlott egyre agresszívabbé vált, szitkozódva a távolodó nő után ment és a ruházatánál fogva rángatta, majd egy padra lökte, ahol ököllel több ütést is mért a nő felsőtestére, fejére. A nő védekezésképpen megütötte, megkarmolta a vádlottat, aki ennek ellenére sem hagyott fel agresszív viselkedésével.

A sértett nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban magánindítványát a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt nem kívánta előterjeszteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában