helyszíni beszámoló

2020.05.10. 19:55

Oroszlányi testvérgyilkosság: a szomszéd szerint voltak előjelei a tragédiának

A szombat esti, oroszlányi gyilkosság helyszínén az egyik szomszéd elmondta: voltak előjelei a tragédiának: a két testvér rendszeresen veszekedett.

W. Zs.

A szombat esti, oroszlányi gyilkosság helyszínén az egyik szomszéd elmondta: voltak előjelei a tragédiának: a két testvér rendszeresen veszekedett.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

– Szerencse, hogy az asszonynál nem indult meg a szülés – kiáltott le egy idős asszony a Bánki Donát utcai tömb első emeleti erkélyről vasárnap délelőtt, a gyilkosság másnapján. Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség gyanúja szerint dulakodás közben szúrta meg úgy testvérét K. D., hogy az belehalt a sérüléseibe. A 26 éves férfit a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezte, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség tegyen indítványt a letartóztatására.

J. Gy., akinek az előbb lekiabált az idős asszony, leül a lépcsőház bejárata előtti lépcsőkre és csak néz meredten maga elé. Semmit sem ért. Mint ahogyan a tömb többi lakója sem. Ő és családja a testvérekkel szemközti lakásban él. Bő egy hét van még a gyermekük érkezéséig, de olyan tragikus dolgok történtek a hétvégén, hogy még mindig imát mond amiért az asszony megúszta.

– Épp most végeztek a felmosással és a fertőtlenítéssel. Minden csupa vér volt – fogadnak minket a bejáratnál. J. Gy. jól ismerte a testvérpárt. Azt mondja, a fiúk minden nap vitatkoztak, és bár egy fedél alatt éltek, rendszerint kizárták egymást a lakásból. Aki előbb hazaért, az lett a befutó. Most pedig a vesztük...

– Hallottam, hogy R. D. többször is megrúgja az ajtót és folyamatosan káromkodik. Mikor bejutott a lakásba egyből leszúrta bátyját. A szíve alatt – meséli J. Gy., aki a tett helyszínére vezetett minket. A bejárati ajtó viseletes, még látható néhány vércsepp. A levegőben terjed valami orrfacsaró bűz.

– Néhány éve költöztek ide, az apjuk halálakor megörökölték a lakást. Nem gondoltam volna, hogy idáig fajul a helyzet. Bár voltak előjelek – sorolná tovább J. Gy., de hangja hirtelen elcsuklik. Aztán folytatja. – Hallottam a jajveszékelést, az ajtóhoz rohantam. A családomnak megtiltottam, hogy kijöjjenek utánam. Láttam, ahogy a férfi a szúrás ellenére, a saját lábán elindul a lépcsők felé. Egy emelettel jutott lejjebb és összeesett. A mentősök negyven percen keresztül próbálták újraéleszteni, de hiába – emlékszik vissza a szemtanú. – Végignéztem egy ember haláltusáját, nagyon megrázó élmény volt…

További részletek a 24 Óra május 11-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában