lezárult nyomozás

2019.10.03. 20:27

Jogsi nélkül vezetett a sofőr, aki miatt két ember halt meg Bajna és Szomor között

A rendőrség befejezte a nyomozást a balesetet okozó bajnai sofőr ellen. A férfi két utasa hunyt el a tragédiában.

Kemma.hu

Forrás: Police

A rendőrség tájékoztatása szerint befejezték a nyomozás vizsgálati szakaszát és megküldte az eljárás ügyiratait az illetékes ügyészségnek azzal a sofőrrel kapcsolatban, aki tavaly tavasszal vezetői engedély nélkül okozott halálos baleset Bajna és Szomor között. A balesetet okozó férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Az autó két utasa is életét vesztette (Fotó: Police.hu)

Egy bajnai férfi 2018. március 13-án reggel autójával, vezetői engedély nélkül közlekedett Bajna felől Szomor irányába három utassal. Haladása során egy jobbra ívelő kanyarban a nedves, síkos úton a sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ennek következtében keresztbe fordulva átsodródott a bal oldali sávba.

A szemből érkező tehergépkocsi vezetője észlelve az elé került autót, a fékezés és a jobbra húzódás ellenére az ütközést már nem tudta elkerülni. A frontális ütközésben az autó három utasa közül ketten azonnal meghaltak, a harmadik utas és a sofőr viszont el tudta hagyni a járművet, de ők is megsérültek a balesetben. A teherautó sofőrje nem sérült meg.

A tragédia után egyébként Ábrahám Zoltán önkormányzati képviselő tiltakozó aláírások gyűjtésével hívta fel a hatóságok figyelmét a veszélyes útszakaszra. Húsz éve, mészkővázas aszfaltburkolattal látták el a két település közötti utat, amely párás, csapadékos időben rendkívül csúszóssá válhat. Az aláírásgyűjtés elérte célját, ugyanis a Magyar Falu Program részeként idén megújul a Bajnát Gyermellyel összekötő út legveszélyesebb szakasza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában