balesetek

2019.01.03. 20:00

Végre megújulhat a Bajnát Gyermellyel összekötő út legveszélyesebb szakasza

A Magyar Falvak Program részeként megvalósulhat az 1105-ös út legveszélyesebb szakaszának felújítása.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Ábrahám Zoltán bajnai önkormányzati képviselő aláírásgyűjtése elérte a célját, győzött az összefogás. Igazán kellemes karácsonyi ajándékban részesültek a bajnai lakosok, ugyanis az ünnepek előtt értesültek róla, hogy végre felújíthatják a községet a szomszédos Gyermellyel összekötő 1105-ös utat.

Ezzel régi vágya valósulhat meg a településnek és bíznak abban, hogy a település határában minél hamarabb megjelennek a munkagépek.

Mint arról beszámoltunk, tavaly márciusban halálos kimenetelű baleset történt az 1105-ös úton. Aznap egy Opel típusú személygépkocsi közlekedett Bajna felöl Szomor irányába, amikor a Juhhodály melletti kanyarban áttért a szemközti sávba és összeütközött egy kisteherautóval. Az ütközésben a személygépkocsi négy utasa közül ketten a helyszínen életüket vesztették.

Ábrahám Zoltán önkormányzati képviselő a tragédia után elhatározta, hogy aláírások gyűjtésével hívja fel a hatóságok figyelmét a veszélyes útszakaszra. Néhány nap alatt 1100 lakos töltötte ki a petíciót, amelyet Pallagi Tibor polgármesterrel közösen adták át Barabás Zsoltnak, a Magyar Közút Nonprofit Kft. megyei igazgatójának.

– Karácsony előtt értesültünk arról, hogy a 2019. évre tervezett beruházások között az 1105-ös út felújítására is szerepel. Az előzetes információk szerint tavasszal kezdhetik el a munkálatokat és mintegy négy kilométer hosszan, lényegében az egész fehér aszfaltos szakasz új burkolatot kap – mondta Ábrahám Zoltán.

Az önkormányzati képviselőtől azt is megtudtuk, hogy június óta rögzíti a baleseteket, azóta pedig tizenhárom alkalommal csúsztak árokba járművek az érintett kanyarban. Úgy tudjuk, hogy nem csak az elkopott burkolat, hanem a vezetők tapasztalatlansága, a kanyar törése és a meteorológiai helyzetek együttesen okozzák a bajokat. Remélhetőleg a felújított útszakaszon javulnak a tapadási viszonyok és kevesebb eset következik be a jövőben.

Végre megújulhat a Bajnát Gyermellyel összekötő útszakasz (Fotó: W. P. / 24 Óra)

További részletek a 24 Óra január 4-i számában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!