rablás

2019.05.20. 07:09

Megtámadták a táti plébánost

Gyónási lehetőséggel kérezkedett be egy ismeretlen férfi a táti plébániára. A támadó ez után kötözéssel fenyegetőzött, és ki akarta rabolni a papot.

Kemma.hu

A plébános kisebb sérülésekkel megúszta

Forrás: Esztergomi-ersekseg.hu

Információink szerint egy ismeretlen férfi megtámadta és ki akarta rabolni a Táti Mindenszentek templom plébánosát, Kardos Mihályt május 18-án szombaton, tájékoztat a SZEMlélek.hu. A plébános elmondása szerint az ismeretlen férfi gyónási szándékkal csöngetett be a plébániára.

– Semmi okom nem volt nem beengedni a férfit. – mondta Mihály atya. – Meg is gyónt.

Ám ez valószínűleg csak színlelés volt a támadó részéről. A plébániára beengedett tettes elkezdte fenyegetni az idős papot, akinél mindössze egy kis összeg volt. Ezt kevesellve a férfi közölte, hogy meg fogja kötözni a plébánost, majd feldúlja az épületet, további pénz után kutatva. Kardos Mihály közlése szerint erre azért nem került sor, mert sikerült kijutnia az épületből, ám a támadó utánarohant, dulakodásba kezdtek. Segélykiáltásai alapján a helyi közösség tagjai értesítették a rendőrséget, így sikerült a rablást meghiúsítani. A megtámadott pap kisebb sérüléseket szenvedett, de végül – saját szavai alapján – nem rabolták ki.

A plébános kisebb sérülésekkel megúszta (Fotó: Esztergomi-ersekseg.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában