várpalotai rém

2019.05.16. 06:26

Életfogytot kértek anya és pici fia gyilkosára

A főügyészség álláspontja szerint a 40 éves férfi nem bírta elviselni, hogy volt párja új életet kezd és Komárom-Esztergom megyébe költözik.

Kemma.hu

Nőt és kisfiát gyilkolta meg

Forrás: police.hu

A Veszprém Megyei Főügyészség több ember, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 40 éves berhidai férfival szemben, aki 2018 szeptemberében a Várpalota melletti szőlőhegyben volt kioltotta volt párja és a nő kétéves gyermekének életét. Az ügyészség a letartóztatásban lévő elkövetővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az édesanya és gyermeke azért volt a házban, hogy összepakoljanak, az apa ugyanis Komárom-Esztergom megyében kapott munkát, és ide akartak költözni együtt. A tragédia másnapján ment volna értük a költöztető autó. A támadót rövid időn belül elfogták. A rendőrség álláspontja szerint azért ölt, mert nem tudta elviselni, hogy volt párja új életet akart kezdeni, de az első beismerés után a férfi megváltoztatta vallomását és tagadta, hogy ő végzett volna az anyával és gyermekével.

A vádirat szerint a 40 éves elkövető 2018 tavaszán, a munkahelyén ismerte meg a nála tizennyolc évvel fiatalabb nőt, akinek az élettársi kapcsolata a férfivel kialakuló kötelék miatt megszakadt, az élettársával közös, kétéves gyermekét azonban továbbra is maga nevelte. A berhidai férfi júliusban hozzájuk költözött, és hosszú távú, közös életet tervezett velük, ám a nő szeptember közepén a férfi viselkedése és a kisgyerekkel szembeni féltékenysége közölte vele, hogy szakítani akar, majd két nappal később gyermekével együtt a volt élettársához költözött. A férfi ebbe nem tudott belenyugodni, de közeledését a nő visszautasította. Abba viszont végül beleegyezett, hogy amikor hátramaradt dolgaikért visszamennek a Baglyas-szőlőhegyi házba, a berhidai elbúcsúzzon tőle.

A férfi ilyen előzmények után 2018. szeptember 27-én, késő délután érkezett a házhoz. Ott-tartózkodása során a nő fejfájásra panaszkodott, ami miatt a férfi a kanapén mellé térdepelt, a halántékát masszírozta, majd hirtelen két kézzel megragadta a sértett nyakát, és azt a védekezése ellenére addig szorította, amíg meg nem fulladt.

Ekkor ment be a szobába a kétéves gyermek, aki sírva édesanyját szólítgatta, és felmászott mellé a kanapéra. A vádlott a gyermeket megragadta, a gyerekszobába vitte, majd egy konyhakést vett magához, és azt a földön fekvő gyermek mellkasába szúrta. A kisgyermek az életét vesztette, írja az ügyészség.

A férfi ezek után, hogy tettét rablógyilkosságnak tüntesse fel, a ház bejárati ajtajának üvegét betörte és az értékesebb műszaki cikkeket a melléképületben elrejtette.

A Veol.hu arról írt a közelmúltban, hogy az áldozat párja és a kisfiú apja mindenképpen el akar majd menni a gyilkossági tárgyalásra. Mint mondta:

„Ott akarok ülni, amikor elővezetik, és a szemébe akarok nézni annak az embernek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában