sok van a rovásán

2019.02.13. 07:49

17 éves(!) ittas sofőrt fogtak a zsaruk Tatabányán

A jogosítványát nem tudják elvenni, mert az sose volt neki. Eltiltása a vezetéstől viszont már igen. Napokon belül elítélhetik a fiatalt.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: shutterstock

A helyi járőrök Tatabányán, a Győri úton ellenőriztek egy személygépkocsival közlekedő fiatalt február 12-én hajnalban. A 17 éves sofőr nem tudta átadni az egyenruhásoknak a jogosítványát, mivel, mint kiderült, azzal soha nem is rendelkezett. A gépkocsivezetőt ráadásul korábban ittas vezetés miatt a Tatabányai Járásbíróság eltiltotta a járművezetéstől. A rendőrök alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív lett.

A fiatalkorút előállították a Tatabányai Rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben. A sofőr ellen eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt szabálysértési eljárás is indult. Az elkövetőt a rendőrség őrizetbe vette és gyorsított eljárásban, 72 órán belül bíróság elé állítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában