vádemelés

2018.11.22. 10:50

Vádat emeltek a tatabányai rablógyilkosság elkövetői ellen

Vádat emelt az ügyészség V. Károly és unokaöccse, V. György ellen. A fiatalabbik, most 20 éves elkövetőt vádolják a brutális rablógyilkosság elkövetésével.

Kemma.hu

Fotó: Hagymási Bence/24 Óra

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a fiatal férfival és annak nagybátyjával szemben. A kegyetlen tatabányai rablógyilkosság áldozata egy 87 éves asszony volt, őt a vád szerint a még most is csak 20 éves V. György verte agyon, míg nagybátyja, V. Károly az utcán várakozott, hogy elosszák a rabolt pénzt, ami összesen 5000 forint volt.

A főügyészség a fiatal férfit minősített emberölés bűntettével, míg nagybátyját – aki a gyilkosságban nem vett részt – felbujtóként elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja.

Az elkövetéskor 19 éves férfi, akiről először írtuk meg, hogy az unokaöccse V. Károlynak, 2017. május 22-én szabadult a börtönből, ezt követően jövedelemmel, munkahellyel nem rendelkezett, hajléktalan életmódot folytatott, és a sértett tatabányai lakásával szemben lévő garázsban húzta meg magát. Rendszeresen bejárt az egyedül élő, 87 éves asszonyhoz, tőle cigarettát és kisebb összegeket kért.

Dr. Reszl Ildikó főügyésztől megtudtuk: a tél közeledtével a vádlott szeretett volna valamilyen fűthető szállást találni, ezért megkérte a nagybátyját arra, had lakhasson náluk. Az idősebb férfi a szállás fejében pár ezer forintot kért a rokonától, akinek nem volt pénze, ezért a nagybátyja rávette őt arra, hogy a közelben lakó sértettől – szükség esetén erőszak alkalmazásával – készpénzt szerezzen. 2017. október elsején reggel, a fiatal férfi magához vett egy sörösüveget, majd mindketten a sértett lakásához mentek.

Összesöpörte a néni fején szétvert sörösüveg szilánkjait, és lelépett a pénzzel

A nagybátyja a közelben várakozott, míg ő a nyitott kertkapun és a lakásajtón keresztül besurrant. A férfi szó nélkül odament a széken neki háttal ülő asszonyhoz, és kétszer a sörösüveggel, majd többször ököllel, nagy erővel megütötte, illetve lábbal megrúgta a sértett fejét, továbbá test szerte bántalmazta. Ezt követően a támadó az asszony konyhai szekrényben lévő pénztárcájából kivett 5000 forintot, összesöpörte a sörösüveg szilánkjait, azt a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból.

Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, így a szomszédok hívták a mentőket. A kórházba szállítását követően, 2017. október 3-án belehalt a bántalmazásba.

Gyuszika egy másik ügy miatt már most is ül

A fiatalabbik elkövető egyébként jelenleg három éves szabadságvesztését tölti, amelyet rablás, lopás és súlyos testi sértés miatt kapott egy korábbi ügye miatt. Nagybátyja letartóztatását a minap hosszabbították meg december 5-ig.

V. Károlyt, egyébként igen teátrális jelenetek között vette tudomásul még tavaly októberben, hogy előzetes letartóztatásba került. Azt kiabálta a rájuk váró rokonoknak, hogy

„életfogytot kaptam a Gyuszika miatt”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában