Látni kell

2023.04.25. 06:24

Elképesztő felvételeken a Dunakanyart beragyogó sarki fény

Mondhatni a fél világ az északi fény csodájára jár ezekben a napokban, ami nem csoda.

Kemma.hu

Az április 24-i sarki fény Németországban

Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP

Fotó: Cevin Dettlaff

Egy igen erős geomágneses vihar miatt hazánkban is intenzív sarki fény jelent vasárnap este. A rózsaszínes-zöldes égi tüneményt többek között a Dunakanyarban is látni lehetett, ahogy többek között Szlovákiában is. Februárban egyébként tatai származású olvasónknak Norvégiában volt szerencséje. Fodor Anett a helyiekkel élhette át az ott is ritkaságnak számító élményt, amiből egyébként egyre több jut nekünk is idehaza. A norvég észleléssel lényegében egy időben a Dunakanyar felett kétszer is felbukkant az északi fény. Most pedig, április 24-én este az ország számos pontján lehetett megcsodálni a nem mindennapi látványt.

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) több fotót is mutatott az égi tüneményről, amelyet egyébként úgy tudni, hogy Kínában, Új-Zélandon, Ausztráliábam Oroszországban, Német- és Lengyelországban, Angliában és az USA több államában is lehetett látni. 

 

 

Címkék#sarki fény

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!