Időjárás

2022.01.26. 08:04

Figyelmeztet a meteorológia: óriási szélre számíthat Komárom-Esztergom

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú figyelmeztetést adott ki péntekre széllökések miatt.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az OMSZ január 28-a péntekre adta ki a figyelmeztetést. Hozzátették, a szerdáról csütörtökre virradó éjszaka folyamán az Alpokalja térségében valamint az északkeleti országrészben fordulhatnak elő tartósabban ködös területek. Északkeleten a szerda esti óráktól ónos szitálás is előfordulhat.

Forrás: met.hu

Mint a koponyeg.hu írja, szerdán változóan felhős időre számíthatunk, csapadék nélkül. A legtöbb napsütés a középső tájakon várható. Az északnyugati szél megélénkülhet. A Tiszántúlon 0, máshol +5 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön északkeleten még mindig tarthatja magát a zúzmarás köd, máshol délnyugat felől csökken a felhőzet átmenetileg. Estefelé északnyugat felől egy hidegfront miatt lesz felhősödés. Eleinte a Délnyugati, majd az Északnyugati szél élénkül meg. Napközben +6 Celsius fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Pénteken hajnalban még előfordulhat vegyes csapadék, majd az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására csökken a felhőzet. Délután felhőátvonulások lesznek, de csak néhol fordulhat elő zápor. Marad a +5, +6 Celsius fok körüli maximum.

Szombaton északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól egyre többfelé valószínű vegyes csapadék (hó, eső, havas eső). Erős lesz a szél. A csúcsérték 3 és 7 fok között változik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!