időjárás

2021.10.15. 16:57

Október végén indián nyár? – Meglepő fordulatot hoz a következő hét

Meglepő fordulatot hoz az időjárás a következő héten. Egy ciklonnak köszönhetően hőhullámok érkeznek térségünkbe, amelyek 20 fok feletti hőmérsékletet hoznak.

kemma.hu

Térségünk időjárása a héten nem volt a legkellemesebb, leginkább a reggelek tekintetében. A tél most először mutatta meg arcát. A hegyekben nagy mennyiségű hó esett, míg a korán munkába indulók igazán csípős időben részesülhettek. Az előrejelzések szerint azonban meglepő fordulat áll be a térségünk időjárásában. A következő héten egy hőhullám hoz kellemes időt.

A Metkép információi szerint egy ciklon előoldalának köszönhetően a következő héten igazi októberi hőhullámunk lesz, azaz rövid idő alatt szignifikánsan megemelkedik a hőmérséklet. A magasban mintegy 15-18 fokos melegedés lesz tapasztalható, melynek hossza még bizonytalan. A napos időben a maximumok 20 fok köré, illetve néhol fölé kúszhatnak, míg az éjszakák csípősek lesznek, sőt olykor fagyosak. A reggelek párát, ködfoltokat hozhatnak és valószínűleg főként északkeleten és az Északi-középhegységben maradhatnak meg tovább, míg máshol naposabb idő lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!