időjárás

2021.10.21. 06:59

Lecsap a tomboló szélvihar: riasztást adtak ki Komárom-Esztergom megyére

Komárom-Esztergom megye több járására már elsőfokú riasztást is kiadott a viharos szél veszélye miatt. A legerősebb lökések a 70 kilométer/órát is meghaladhatják.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock.com

Ahogy arról már beszámoltunk, a kellemes, nyárias időt szélviharral és sok csapadékkal érkező hidegfront törli el. Az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország több megyéjére kiadta az elsőfokú, citromsárga riasztást. Komárom-Esztergom megyében a komáromi, kisbéri és oroszlányi járásokban lépett érvénybe a riasztás a viharos szél veszélye miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 kilométer/órát.

Fotó: met.hu

Az előrejelzések szerint reggeltől fokozatosan egyre nagyobb területen viharos (65-75 kilométer/óra, néhol ezt meghaladó) széllökésékre kell számítani, kiemelten a Dunántúlon, a középső országrészben, az északi megyékben és az Alföld északi felében. Hegységekben előfordulhat 80-90 kilométer/óra körüli széllökés is. A délutáni óráktól először nyugaton, majd az estére mindenütt mérséklődik a légmozgás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!