időjárás

2021.09.27. 06:50

Kiadták az elsőfokú riasztást: pillanatok alatt nagy eső zúdulhat a megyénkre

A meteorológia a heves zivatarok miatt megyénkre elsőfokú riasztást adott ki. Térségünkben rövid idő leforgása alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék is eshet.

Kemma.hu

Változékony időt hoz magával a hidegfront

Forrás: Shutterstock

A hétvége varázslatos, nyárias időjárása után nem ébredhetett a megye derűs reggelre a hét első napján. Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki Komárom-Esztergom megyére a heves zivatarok és felhőszakadás miatt. Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés és jégeső is előfordulhat. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Fotó: met.hu

Az előrejelzések szerint az északkeleti tájakon, illetve délelőtt átmenetileg a Dél-Dunántúlon számíthatunk naposabb időre, máshol általában sok lesz a felhő, keveset látjuk majd a napot. Az ország délnyugati kétharmadában többfelé várható zápor, zivatar, egyes részeken akár tartósabban is eshet – a csapadék pontos térbeli eloszlása bizonytalan. Kisebb körzetekben jelentős mennyiség is hullhat. Csak kevés helyen élénkül meg a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21 és 26 fok között várható, de a tartósabban csapadékos részeken pár fokkal hűvösebb, míg délkeleten, keleten enyhébb lehet az idő. Késő estére 14 és 19 fok közé hűl le a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!