időkép

2021.02.02. 07:55

Elképesztő videó: a Magas-Tátráig lehetett ellátni a Dunakanyarból

A száraz levegőnek köszönhetően jelentősen megnőtt a látástávolság az északi országrészben, így a Tátrát is szabad szemmel lehetett látni.

Kemma.hu

Forrás: Időkép

A hideg, száraz levegőnek köszönhetően láthatóvá váltak a Magas- és az Alacsony-Tátra pompás, hófödte hegycsúcsai. Ahogy az Időkép tájékoztat: a Kékestetőn a reggeli órákban különösen alacsony, mindössze 8 százalékos volt a relatív nedvesség, de más hegycsúcsainkon is 30-40 százalék körül alakult a légnedvesség. Ez a kiszáradás pedig jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy nagyon messzire el lehessen látni az északi tájakon.

A havas csúcsok az Időkép három észak-magyarországi webkameráján is kivehetőek voltak, melyek légvonalban 117-175 kilométerre helyezkednek el a Magas-Tátrától.

A portál egyik észlelője a Pilisszentkereszt közelében levő Pilis-tetőről is tudott fotót készíteni a magas hegycsúcsokról, amelyek 190 kilométerre vannak a fotózás helyszínétől.

Fotó: Victor / Időkép

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!