időjárás

2019.10.17. 20:00

Videón az éjszaka, amikor szinte nappali világosság volt a Dunakanyarban

Varázslatos videót tett közzé az Időkép a közösségi oldalon. A Hold fénye szinte nappali világosságot teremtett a ködös Dunakanyarban.

Kemma.hu

Forrás: Időkép

Az Időkép felvétele szerint október 17-re virradó éjjel a fogyó hold miatt szinte nappali világosság volt az égen, a Dunakanyarban pedig hatalmas ködfelhő kanyargott. Telihold egyébként október 13-án volt, a hold már fogyóban, de még néhány napig erős lesz a fénye.

Az időjósok szerint egyébként folytatódik a hajnalban ködös, napközben napos időjárás térségünkben. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jóslata szerint október 18-a péntek reggelre az ország nagy részén az éjszaka képződött köd, illetve alacsony szintű rétegfelhőzet délelőtti feloszlását napos, csapadékmentes idő követi.

Ugyanakkor főként az Alpokalján és a Kisalföldön néhol tartósan ködös tájak is lehetnek, arrafelé ködszitálás előfordulhat. Elsősorban a Dunántúlon többfelé megélénkül a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, ám a derült, szélvédett, hidegre hajlamos vidékeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 19 és 26 fok között várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!