emberségből jeles

2018.01.05. 17:30

Idén is nagy tervei vannak az ország legjószívűbb benzinkutasának

Jeszenszky Tibor és csapata, a Tatabányai Angyalok eddigi jócselekedeteit szinte lehetetlen számon tartani: gyűjtöttek ételt, ruhát, játékot, tűzifát, idén pedig újult erővel állnak neki a jótékonykodásnak.

Sz. Sz.

Sokaknak tette szebbé a karácsonyát a jólelkű társaság

Forrás: Tatabányai Angyalok

Jeszenszky Tibor méltán érdemelte ki a legjószívűbb jelzőt: 2017-ben számos jótékonysági gyűjtést szervezett évközben alakult csapatával, a Tatabányai Angyalokkal. Vittek élelmet a nélkülözőknek, játékot a szegény gyerekek karácsonyfája alá, tűzifát, ha valakinek nem volt mit a kályhába aprítania.

A csapatnak segítői is akadnak, akik kiveszik részüket a kemény munkából is
Forrás: Tatabányai Angyalok

Tibor már évek óta szervez adománygyűjtést karácsonyra, tavaly viszont már nyáron belevágott a nemes feladatba.

„Úgy vettem észre, karácsonykor jobban szeretnek adni az emberek. Pedig nyáron ugyanúgy baj van”– indokolta meg a döntést az aranyszívű kútkezelő.

Ehhez társultak aztán az angyalok, akik hasonló lelkesedéssel vetették bele magukat a gyűjtésbe. A fáradhatatlan társaság emellett folyamatosan toborozta a további segítőket, akikből, mint kiderült, nagyon sok van a megyében, sőt még a külföldről hazalátogató helyiek is Tiborhoz járultak jól megtömött szatyraikkal, telepakolt dobozaiakkal – ahogy ezt a csapat közösségi oldalán számos bejegyzés bizonyítja:

A rászorulók mellett Tibor szívbeteg barátjának, Janeknek is segített, hogy fedezhesse a rá váró műtét költségeit, és több mint százan vettek részt a csapat a novemberi jótékonysági partiján is, ahol a két legnépszerűbb tatabányai lemezlovas, Makszim és Deluxe felelt a jó hangulatért.

Sokaknak tette szebbé a karácsonyát a jólelkű társaság
Forrás: Tatabányai Angyalok

A sikerekben igencsak bővelkedő évet Tibor a tőle megszokott humorral foglalta össze:

„Angyali és sok jó dolgot hozó év volt 2017 a számomra... Soha nem gondoltam, hogy az újságban, majd a tévében fogok szerepelni, és nem a kék hírekben” – írja közösségi oldalán Tibor, és a bejegyzést néhány mosolygó arcocskával is megfejeli.

De a gép és az alkotó 2018-ban sem pihen, és már most az idei programot tervezi.

– Március 1-jétől április 1-ig fog tartani a következő nagy gyűjtés. Most főleg a gyerekekre szeretnénk koncentrálni, és természetesen a tartós élelmiszer az, amire mindig nagy szükség van – vázolta a céljait Tibor.

Nem ezt az egy csomagtartót tömték dugig az Angyalok decemberben
Forrás: Tatabányai Angyalok

Aki szeretne segíteni a Tatabányai Angyaloknak, az legkönnyebben a Facebook-oldalukon veheti fel a kapcsolatot a csapattagokkal, akiknek hasonlóan eredményes, adományokban gazdag évet kívánunk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!