Beruházás

2023.07.21. 14:58

Már Székelyföldön is otthon van a dadi székhelyű Eurotrade

Megnyitotta a romániai központi telephelyét is a dadi székhelyű Eurotrade, Magyarország legrégebben alapított járműkereskedelmi vállalkozása.

Kemma.hu

Új telephelyet nyitott a cég külföldön

Forrás: Eurotrade Kft.

Tavaly nyáron letették az alapkövét, most pedig megnyitották a dadi székhelyű, a tevékenységét az M1 autópálya komáromi csomópontjában található központi telephelyéről irányító Eurotrade cégcsoport romániai telephelyének. A 15 ezer négyzetméteres telephelyen megvalósult létesítmény az Eurotrade romániai tevékenységeinek központja lesz.

A beruházó EurotradeTransilvania s.r.l. (korábbi nevén: Danubius Truck s.r.l.) által felépített szervizközpont, irodaház, bemutatóterem és raktár fogja kiszolgálni a romániai piacon egyre bővülő ügyfélkörrel rendelkező, új és használt haszongépjárművek kereskedelmével és szervizszolgáltatások végzésével foglalkozó cégcsoport ügyfeleit.

A keddi, ünnepélyes megnyitón Németh Zsolt, a magyar országgyűlés külügyi bizottságának elnöke többek között arról beszélt, hogy Székelyföld gazdasági fejlődésében ez a beruházás is egy mérföldkő. Kiemelte: fontos kenyeret adni az emberek kezébe, akkor lesz itt jövője a magyarságnak.

A cégvezető Szücs Attila elmondta: az Eurotrade szentgyörgyi telephelyén a következő hónapban tizenöt személyt alkalmaznak különböző kereskedelmi és szolgáltatói munkakörökben. Háromszéken elsősorban a szolgáltatásokra helyezik a hangsúlyt, később azonban a haszongépjármű és munkagép-kereskedelem terén is erősítenének. Hozzátette: egy fillért sem akarnak kivinni, az egész profitot ott fogják befektetni” – hangsúlyozta Szücs. Így fél évszázadig biztosan a háromszéki gazdaság része lesz az Eurotrade Transilvania.

Kocsis Elemér, az Eurotrade Transilvania ügyvezetője elmondta: az ipari parkban az Eurotrade 15 ezer négyzetméteres felületet vett koncesszióba 49 évre, ebből a felületből 1200 négyzetmétert épített be. A 2020-ban 2 millió euróra becsült költségeket elsősorban a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft.-től megnyert támogatásból biztosították volna, ám azok mostanra meghaladják a 15 millió lejt, azaz a 3 millió eurót. A különbséget saját büdzséből állja a cégcsoport – ismertette az ügyvezető.

Az eseményen Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elárulta:sokkal jobban örül a 10-50 fős személyzetet foglalkoztató kis- és középvállalkozások letelepedésének, mert azok szerinte stabilabbak, nem jellemző rájuk, hogy hirtelen odébbállnak. Sógor Csaba református lelkész, volt európai parlamenti képviselő áldotta meg a vállalkozást. A felszólalók beszédei között Opra Monica szólóénekes románul, Mészáros János Elek, a 2011-es Csillag születik tehetségkutató nyertese pedig magyarul adott elő dalokat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!