Környezetvédelem

2022.04.07. 09:36

Eltűnnek az egyszer használatos zacskók a Sparokból

Maczelka Márk kommunikációs vezető a napokban jelentette be, hogy a Spar áruházláncban több területen is eltűnnek a közeljövőben az egyszer használatos zacskók.

Sz. D. K.

Képünk illusztráció

Forrás: Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

A Spar elkötelezte magát a környezeti terhelés csökkentése, ahol pedig ez reálisan lehetséges, a fokozatos kivezetés utáni teljes megszüntetése iránt. A zöld ügyek a vállalati filozófia alapvetővé részévé váltak, a kiskereskedelmi áruházlánc folyamatosan keresi a lehetőségét annak, hogy miként tud újabb lépéseket tenni a környezet védelme érdekében. 

Csökken az élelmiszerek csomagolása során felhasznált műanyag mennyisége, többször használatos tárolóeszközök és szilikonfedelek teszik lehetővé, hogy a vásárlók is csatlakozzanak a fenntarthatósági kezdeményezésekhez. A vállalat kereskedelmi gyakorlatában a következő lépés a zöldségek és gyümölcsök tárolására gyártott hagyományos, műanyag tasak kivezetése, amelynek egy új, biológiailag lebomló zacskó az alternatívája mostantól. A pékárus területen pedig a műanyagtasakokat a papírtasakok váltják fel. 

Az egyszer használatos műanyagtasakok kivezetésével együtt arra ösztönözzük vevőinket, hogy vásárlásukhoz használjanak többször használatos zöldség- és gyümölcstároló, illetve pékárutasakokat, amelyeket az üzleteinkben is megvásárolhatnak. Emellett arra is lehetőséget biztosítunk, hogy saját csomagolóanyagba, vagy akár csomagolás nélkül vásároljanak zöldséget és gyümölcsöt – 

mondta Maczelka Márk kommunikációs vezető. 

A vállalat a kilenc tatabányai áruházában április 4-től, négy héten át teszteli a lebomló zacskót, amelyet a zöldség- és gyümölcsrészlegeken találnak majd a vásárlók. A tasak anyaga révén rugalmasabb, így a nagyobb súlyok hatására ellenállóbb. A termék – szemben a hagyományos változattal – biológiailag ebomló, sőt házilag komposztálható, így a használatot követően a komposztba vagy a kommunálishulladék-tárolóba is elhelyezhető. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!