Elindult a termelés a Bridgestone-nál

A tatabányai gumiabroncsgyártó cég óvintézkedéseket hozott a dolgozók védelmében, és több hetes leállás után indult újra.

M. K.

Forrás: Beküldött

A Bridgestone Tatabánya Termelő Kft.-től érkezett a hír, hogy a terveknek megfelelően április 14-én kedden reggel újraindították a termelést. Három héttel ezelőtt már csökkentett üzemmódban folytatták a munkát a gumiabroncsgyárban, a múlt héten pedig a karbantartásé volt a főszerep. A Bridgestone szorosan együttműködik vevőivel és beszállítóival a megfelelő alapanyag- és késztermék-ellátás biztosítása érdekében, miközben folyamatosan figyelemmel kíséri a kereslet változását.

Természetesen a munkavállalók egészsége és biztonsága továbbra is prioritás a Bridgestone számára. A vállalat számos munka-egészségügyi óvintézkedést hozott, és szigorúan követi az egészségügyi hatóságok útmutatásait, ajánlásait annak érdekében, hogy a személyek közötti távolságtartás valamint a dolgozók egészségének védelme maximálisan biztosítható legyen. A cég ezen felül, a termelés újraindítását és bővítését megelőzően, részletes munka-egészségügyi eljárásokat és procedúrákat is bevezetett.

Az Otto Fuchs még nem termel

– Ezen a héten még biztosan folytatódik nálunk a leállás – mondta érdeklődésünkre Menyhárt Tibor, az Otto Fuchs tatabányai keréktárcsagyárának gazdasági vezetője. – Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a vevőinkkel. Pillanatnyilag azt az információt kaptuk szinte mindenhonnan, hogy a következő másfél hét során nem kezdik el a termelést. Mi felkészülten várjuk az újraindulást. Addig a beszállítóinkkal szintén egyeztetünk, hogy az alapanyagok zökkenőmentesen érkezzenek Tatabányára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!