Ambrus Attila

2023.10.08. 12:23

„Már lefőtt a kávé” - 55 éves lett a Viszkis

Az Esztergom-Búbánatvölgyben élő Ambrus Attila október 6-án ünnepelte az 55. születésnapját, ez alkalomból arra kérte őt a Bors, árulja el, szokott-e ilyenkor számot vetni az életéről.

Wágner Zsanett

Forrás: Ambrus Attila/Instagram

Mint ismert, Ambrus Attila a „Viszkis rabló” néven hírhedtté vált egykori jégkorongozó 1993 és 1999 között a legtöbbször elmaszkírozott arccal és „álruhában”, 30 alkalommal rabolt ki bankokat, takarékszövetkezeteket, utazási irodákat, postákat. Egyes helyszíneken többször is járt. Ambrus tizenegy éve szabadult a börtönből, ahol 13 évet ült.

A Borsoline kérdésére, hogy készült-e számvetéssel, Ambrus elmondta, nyilván érzi az idő vasfogát. 
– Amikor reggel cipőkanállal veszem fel a lábbelit, akkor úgy érzem, hogy már lefőtt a kávé és elég vastagon benne vagyok a B oldalban. Úgy vagyok ezzel, hogy amíg bírom, csinálom, de ott a két pici baba, miattuk még muszáj a cipőfűzőt bekötnöm – fogalmazott a kétgyermekes apuka, aki bár a mondanivalóját humorba csomagolta, mégis érezni lehetett a hangjából, mekkora felelősséggel is jár családfőnek lenni. 

„Voltam fönt, voltam lent- ez így volt kerek”

– Az idő kerekét nem lehet visszaforgatni – mondta Ambrus a bankrablások kapcsán, és hogy bánja, hogy voltak bűntársai. 

Ha nincsenek, lehet, hogy el sem kapnak. Mondjuk az is lehet, hogy már nem is élnék 

– viccelődött a Viszkis rabló, aki szerint minden úgy volt kerek, ahogy történt. – Voltam fönt, voltam lent, voltam mindenféle mélységben és az élet pont erről szól. Ahhoz, hogy értékelni tudjál bármit is, meg kell égetned magadat – magyarázta arra utalva, hogy annak idején megjárta a poklok poklát, ezért ma képes igazán értékelni a hivatását, a családját és mindent, amiért megdolgozott.

Ambrus egyébként a sorsban hisz és a körforgásban. Vallja: egyszer mindenkit utolér a végzete, és büntetlenül hosszú távon nem lehet semmit sem csinálni. Ő maga egyszerű logika alapján él. Tesz azért, hogy jobb legyen a családja és a közösségi élete. Hisz abban, hogy mindezt visszakapja. Nála ez működik. No meg a vásárok, ahova saját kerámiáival érkezik. Legközelebb például a párkányi Simon Júda vásárba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában