Viszkis

2023.02.09. 20:13

Ambrus Attila mesélt kislányának a börtönről - nem akar szépíteni semmit

11 éve kezdett új életet Ambrus Attila, miután leülte 30-szoros fegyveres rablásért a börtönbüntetését. Azóta sikeres vállalkozó lett, boldog férj és édesapa, a múltat mégsem tudja lemosni magáról. Négyéves kislányának azt ugyan már elárulta, hogy ült, de hogy miért, arról nagyot füllentett.

Kemma.hu

Harminc pénzintézetet rabolt ki hat év alatt, dúskált a pénzben és a nőkben, de végül keményen megfizetett a bűneiért Ambrus Attila. A Viszkis rablóként elhíresült egykori jégkorongosnak annak idején sokan szurkoltak, hogy ne kapják el, nem volt szerencséje. Tizenkét évet ült börtönben, jó magaviselettel 2012-ben szabadulhatott. Azóta hatalmasat fordult vele a világ. Most a TV2-nek mesélt az azóta keramikussá avanzsált Ambrus Attila.

– Nagyon sok embernek köszönhetem, hogy egyáltalán talpra álltam – kezdte Ambrus Attila a Mokkában. – Ezt egyedül nem lehet végigcsinálni… Szabadulás után, 37 ezer forinttal a zsebemben, senki nem tudja újrakezdeni az életét. Nekem volt néhány barátom, akik segítettek, mankóként végig fogták a kezem. 

Mint hozzátette, a visszailleszkedés egy összetett kérdés, a legfontosabb az elhatározás, hogy ne csináljon olyat, ami törvénybe ütköző. De aztán, hogy legyen hol lakni, majd vállalkozást indítani, ahhoz kell egy anyagi háttér. 

–Ebben segítettek a barátaim, ami miatt ma elmondhatom, hogy meg tudok élni és el tudom tartani a családomat – emelte ki a Viszkis, aki arról is beszélt, hogy felesége a múltjával együtt fogadta el. Régebben említete, hogy amikor Anna lánya első ovis szülői értekezletén ült, érezte, hogy a többi szülő ferde szemmel néz rá. Neki soha, sehol nem kell bemutatkoznia. 

Ám szerette volna, ha nem mástól tudja meg elsőszülött gyermeke, hogy mit követett el az apja.

– Most vasárnap (február 12-én - a szerk.)  lesz Anna negyedik születésnapja, ő azt már tudja, hogy apa azért ült a sitten, mert fütyült a templomban. Próbáltam az ő nyelvezetében ezt valahogy lekommunikálni. De a megfelelő időben el fogom neki mondani az igazságot a megfelelő körítéssel.

Kemény lesz, de nem fogok szépíteni, mert ezt nem lehet szépíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában