Celeb

2023.10.02. 14:28

Tokajból kitiltották, de Búbánatvölgyet felvirágoztatná a Viszkis

Három év múlva lejár a vármegyénkben élő Ambrus Attila, a Viszkis rabló közügyektől való eltiltása, ezt követően pedig indul az önkormányzati választásokon. Búbánatvölgy képviselőjeként függetlenítené a településrészt Esztergomtól.

Wágner Zsanett

Mint ismert, Ambrus Attila még a 90-es években rabolt ki több tucat bankot, amiért tízévnyi börtönbüntetést kapott. 2012-ben szabadult, és az, hogy a végrehajtó intézmény falai között keramikusnak tanult, biztos megélhetést jelentett a számára a jövőben is.

Szabadulása óta ezt a szakmát űzi, vásárokban, piacokon árulja a termékeit, ám akadnak, akik továbbra sem tudták elfeledni zűrös múltját. Ahogy arról a Blikknek beszámolt, évek óta árulja portékáit a Tokaji Szüreti Napokon, azonban idén ezt nem tették lehetővé a számára. Ambrus megjegyezte, valószínűleg előélete és börtönmúltja miatt vált nemkívánatos személlyé. A tokaji önkormányzat közleményt adott ki az üggyel kapcsolatban, amiben cáfolta, hogy Ambrust kitiltották volna a rendezvényről.

Mindenesetre nem először fordult volna elő, hogy Ambrust kitiltják egy rendezvényről, mivel 2020-ban Veresegyházán is tiltólistára került. Akkor az volt a probléma, hogy elmondása szerint két kupica pálinkával többet fogyasztott.

Mint jövőbeli terveivel kapcsolatban megemlítette, 2026-ban jár majd le a közügyektől való eltiltása, ezt követően indulni szeretne az önkormányzati választásokon. Hozzátette, hisz abban, hogy lakóhelyét, Búbánatvölgyet közösségi erővel fel lehetne virágoztatni, illetve szeretné a települést leválasztani Esztergomtól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!