Manézs

2020.01.14. 13:27

Magyar és kínai győzelem született az idei cirkuszfesztiválon

A gálán a Newcomer Show fiatal magyar tehetségeit is kitüntették.

Az egyik első helyezett kínai Pagoda of bowls című produkció a 13. Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján 2020. január 13-án.

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az ifj. Richter József-Merrylu Richter magyar akrobatapáros, valamint a kínai China National Acrobatic Troup nyerte a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivált

jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvény hétfő esti zárógáláján.

A nemzetközi zsűri négy ezüstérmet ítélt oda: az olasz-spanyol Yves & Ambra, valamint az olasz-bolgár Kolev Sisters akrobataduóknak, illetve két orosz csoportnak, az Alania Troupnak és a Virtuoso 5-nek.

Bronzérmet érdemelt a perui Duo Vitalys erőemelő páros, az ukrán Equivokee bohóctrió, valamint az orosz Fantastic Elfs csoport és a szintén orosz Szemjon Kracsinov zsonglőr.

Az egyik első helyezett ifjabb Richter József és Merrylu Richter Pas de deux – balett lóháton című produkciója a 13. Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján 2020. január 13-án
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Budapest főváros különdíját az oroszországi Diamond Circus of Yakutia csoportja vehette át Karácsony Gergely főpolgármestertől.

Díjazták a Lyrical Circus Late Night Show produkcióit is: első helyen végzett Alisza Sehter (Izrael), ezüstérmet vihet haza a Duo Unity Cyr Wheel (Kanada), míg a bronz a Mallakhamb India csoportjának járt.

A gálán a Newcomer Show fiatal magyar tehetségeit is kitüntették: aranyérmet nyert Varga Rikó Roberto, ezüsttel jutalmazták a High5 triót, Russnak Regina pedig bronzérmet kapott.

Az egyik második helyezett olasz-bolgár Kolev Sisters akrobataszáma a 13. Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján 2020. január 13-án
Fotó: Illyés Tibor / MTI

A magyar cirkuszigazgatók díjait ifj. Richter József és Merrylu Richter (arany), a China National Acrobatic Troup (ezüst), valamint Yves&Ambra (bronz) nyerték.

Borítókép: az egyik első helyezett kínai Pagoda of bowls című produkció a 13. Nemzetközi Cirkuszfesztivál gáláján 2020. január 13-án

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!