Krimi

2023.07.11. 12:05

Szörnyű részletek a nyíregyházi ejtőernyős balesetről

Életében másodszor ugrott a szerencsétlenül járt miskolci ejtőernyős.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: PHONGNAPHA SUPHATHIRA

Július 8-án, szombaton délután egy miskolci ejtőernyős zuhant le Nyíregyházán a repülőtér közelében.

Az Országos Mentőszolgálat munkatársától megtudtuk, hogy a 40 év körüli férfi súlyos-életveszélyes sérüléseket szenvedett, akit ellátást követően légi úton szállítottak kórházba. A TV2 Tények című műsora ezt azzal egészítette ki, hogy a sérült koponyasérüléseket szenvedett és szinte mindene összetört. Mivel nem nyílt ki rendesen az ernyője, ezért nagy erőkkel, körülbelül 250 kilométer per óra sebességgel csapódott a földnek a repülőtér melletti füves területre, a hangárok közelében. A szemtanúk szerint gyorsan, pörögve zuhant.

Először járt a klubnál  

Az ügyben az illetékes Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányságnál is tudakozódtunk.

„A 40 éves férfi ejtőernyője eddig tisztázatlan okból eredően nem megfelelően nyílt ki, és a landolást nem tudta irányítani. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűncselekmény elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, a baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja” – válaszolta a portál megkeresésére a rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

A Nyírségi Ejtőernyős Klub megerősítette, hogy miskolci lakos a szerencsétlenül járt férfi.

 

Mivel egyelőre folynak a vizsgálatok, ezért nem kívánunk részletes tájékoztatást nyújtani az üggyel kapcsolatban. Az nyilvánvaló, hogy miskolci és kezdő ejtőernyősről van szó, nálunk első alkalommal járt, most volt a második ugrása

 

 – mondta Jánkfalvi Csaba, a Nyírségi Ejtőernyős Klub elnöke.

„Cégünk csak a helyszínt biztosította, így részleteket nem tudunk közölni, mivel az ügy a helyi ejtőernyős klubhoz tartozik” – tudatta szerkesztőségünkkel a nyíregyházi repülőteret üzemeltető Tréner Kft. munkatársa - írja a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában