Virágkarnevál

2018.08.20. 22:35

A Krones megérkezett Debrecenbe kapta a fődíjat

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású félmilliós serlegét a nézők szavazatai alapján ítélték oda.

Debrecen, 2018. augusztus 20. A Krones virágkocsija a 49. Debreceni Virágkarneválon 2018. augusztus 20-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nézők szavazatai alapján a 49. debreceni virágkarnevál legszebb virágkocsinak járó fődíját – a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású félmilliós serlegét – a Krones megérkezett Debrecenbe című virágkocsi kapta. (Szobrász Abai-Nagy István, virágdizájn Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus Bodó Imre, kivitelező Gulyás Tamás.)

A virágkarnevál díszvendégeiből álló zsűri – a virágkompozíció kreatív megvalósításáért – különdíjat, Herendi plakettet adott a Continental Motiváló emberek – inspiráló kultúra című virágkocsijának. (Szobrász : Balogh László, virágdizájn: Lovas Marianna és Sápi Beáta, statikus: Bodó Imre, kivitelező: Gulyás Tamás).

Különdíjat kapott a Continental virágkocsija
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A legjobb magyar művészeti csoportnak járó díjat – a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. egyedi gyártású, félmillió forint értékű porcelánserlegét – a Debreceni Népi Együttesnek ítélte a zsűri.

A közismert művészekből, közéleti személyiségekből álló zsűri a legjobb külföldi művészeti csoportnak egy külön díjat is kiosztott: a Herendi plakettet a Párizsi Utcakabaré francia társulat kapta.

A legjobb külföldi művészeti csoport díját a francia Parisian Street Cabaret csoport kapta
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A díjakat este a Nagyerdei Stadionban tartott Karneváléj keretében Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, Papp László, Debrecen polgármestere és Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója adták át.

A Karneváléjen kétezer szereplő lépett fel a stadionban, köztük a Dal sztárjai.

A 49. debreceni virágkarnevál este tűzijátékkal és Kökény Attila-koncerttel fejeződött be a debreceni Nagyerdőben.

Borítókép: A Krones virágkocsija a 49. Debreceni Virágkarneválon 2018. augusztus 20-án.

Forrás: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!