Döntők

2023.08.20. 19:09

Halász Bence világbajnoki bronzérmet szerzett kalapácsvetésben

Öt döntőt is rendeztek augusztus 20-án, amelyek közül a legjobban a kalapácsvetést várhattuk, amelyben Halász Bence éremesélyesként versenyezhetett!

MW

A bronzérmes Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntője után

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A döntők programja a női távolugrással kezdődött, majd a női hétpróba utolsó számával és a férfi kalapácsvetés folytatódott. A napot a férfi 10 ezer méteres és a férfi 100 méteres futás döntői zárták kora este.

Magyar bronzérem, kanadai világbajnok

Halász Bence 80 méter 82 cm-es eredménnyel a harmadik helyen végzett a kalapácsvetők versenyében, ezzel pedig megszerezte a 19. atlétikai világbajnokság első magyar érmét! 

A világbajnoki címet a kanadai Ethan Katzberg szerezte meg, a második helyen a lengyel Wojciech  Nowiczki végzett. Halász Bence a magyar atlétika 15., saját maga második világbajnoki érmét szerezte vasárnap a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban. A szombathelyi dobó 80,82 méterrel lett harmadik.

Ezzel csatlakozott a szintén kétszeres vb-érmes Gécsek Tiborhoz és Pars Krisztiánhoz.

Rendkívül hálás vagyok a közönségnek, biztosan nem ment volna nélkülük

 – mondta meghatódva Halász Bence a verseny után. Halász úgy folytatta, hogy 

olyan extázisban voltam, hogy már a dobásokra sem emlékszek, hogy mi történt. Azt még egyszer elmondom, ilyen szeretettel körülvéve egyszerűen lehetetlen volt rosszul teljesíteni!

Ugandai arany hosszútávfutásban

Az ugandai Joshua Cheptegei nyerte a férfi 10 ezer méteres futás vasárnapi döntőjét. A második helyen a kenyai Daniel Simiu Ebenyo végzett, míg harmadikként az etióp futó, Selemon Barega ért célba.

CHEPTEGEI, Joshua
A győztes ugandai Joshua Cheptegei a férfi 10000 méteres síkfutás döntőjében
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

Amerikai győztes a férfi 100 méter futásban

Noah Lyles nyerte a férfi 100 méteres sprintversenyt vasárnap koraeste Budapesten. A második helyen Letsile Tebogo szerezte meg Botswanából, a harmadik helyet pedig brit Zahrnel Hughes szerezte meg.

Katarina Johnson-Thompson nyerte a női hétpróbát 

A hétpróbát az 2019-es dohai győztes, a brit Katarina Johnson-Thompson nyerte meg 6740 ponttal, 20 ponttal megelőzve az amerikai Anna Hallt. A bronzérem a holland Anouk Vetteré (6501) lett.  

Szerb világbajnok női távolugrásban

Ivana Vuleta 7 méter 14 centiméteres eredménnyel nyerte meg a női távolugrás világbajnoki címét. A szerb sportoló az amerikai Tara Davis-Woodhall és a román Alina Rotaru-Kottmann előtt végzett.

A győztes szerb Ivana Vuleta (k), a második helyezett amerikai Tara Davis-Woodhall (b) és a harmadik helyezett román Alina Rotaru-Kottmann (j) a női távolugrás döntőjében 
Fotó: Czeglédi Zsolt / Forrás: MTI

A budapesti atlétikai világbajnoksággal kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!