mennyei megyei

2018.03.08. 06:53

Bozsik Péter miatt jött Komáromba a magyar klasszis

„Nem felejtettem el focizni” – vallja a korábbi válogatott Kenesei Krisztián, aki a feljutásban is szeretne segíteni a Komáromnak.

Herczeg István

Kenesei Krisztián Bozsik Péter csapatában folytatja

Fotó: Nagy Tamás/24 Óra

Kenesei Krisztiánt nem kell bemutatni a futball szerelmeseinek. 29-szeres magyar válogatott, és azon kevés magyar futballista egyike, aki tétmeccsen játszott a Manchester United ellen is. A 41 esztendős Kenesei húzott egy merészet, és igent mondott a Komárom-Esztergom megyei bajnokság első osztályában szereplő Komárom VSE hívószavára, így a megyei szurkolók magyar viszonylatban egy igazi klasszist láthatnak tavasszal a pályákon. Edzésnapon látogattuk meg Bozsik Péter csapatát, ahol Kenesei Krisztiánnal beszélgettünk.

– Hogyan jött a komáromi lehetőség? Nem visszalépés ez a harmadosztály után?

– Mondhatjuk, hogy visszalépés, hiszen alacsonyabb osztályba igazoltam. Két éve is visszaléptem, hiszen akkor az NB I.-ből az NB III.-ba ugrottam vissza. Aztán jött ez a váltás, elkezdtünk beszélgetni Péterrel (Bozsik Péter, a Komárom vezetőedzője – a szerk.), hogy tudok-e segíteni a feljutásban a csapatnak. Ő úgy gondolta, hogy van bennem még annyi, én is úgy gondolom, hogy tudok segíteni. Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát, én jól érzem magam jelenleg.

– Akkor is eljött volna a megyei bajnokságba, ha nem Bozsik Péter hívja?

– Nem biztos, hogy elvállaltam volna... Viszont Péterrel dolgoztam együtt két évet Zalaegerszegen, gólkirály is nála lettem, úgyhogy nagy örömmel vettem a megkeresését. Nagyon szimpatikus volt, amit mondott, első a csapat, simán vezeti a bajnokságot, és az NB III.-ba szeretne jutni.

Névjegy

Született: 1977 január 7., Budapest.

Korábbi klubjai: MTK, Győri ETO, Zalaegerszeg, Peking Guoan, Vasas, Avellino, Haladás, Pápa, III. Kerület

Sikerei: Magyar bajnok: 1997, 1999 (egyaránt MTK), 2002 (Zalaegerszeg), Magyar Kupa-győztes: 1997, 1998, 2000 (egyaránt MTK), Magyar gólkirály: 2003 (Zalaegerszeg)

Válogatottság: 29 mérkőzés, 9 gól (2000–2005)

– Mit vár saját magától a tavaszi szezonban?

– Túl nagy extrát igazából nem. Gólokat szeretnék lőni. Játszom, amennyit játszom, majd a vezetőedző eldönti. A szezon végén lesz egy osztályozó, a cél annak a megnyerése, és az NB III.-ba való feljutás. Harmadik hete edzem a csapattal, van egy kis lemaradásom, de kezdem összeszedni magam. Egyre jobb állapotban leszek. Nyilván futballozni nem felejtettem el, ezt szerintem mindenki tudja. Régen sem voltam az a sokat futó játékos, de sosem azzal tűntem ki. Szeretnék pályára lépni minél hamarabb és gólokat szerezni.

– Volt, aki ismerős volt az öltözőben?

– Kiss Karcsival még a Vasasban játszottam együtt 2007-ben, akkor még bontogatta a szárnyait. Katona Attilát még az NB I.-ből ismerem. Úgy látom, hogy szeretettel fogadtak a srácok, én is jól érzem magam, jó hangulat uralkodik az öltözőben. Újra szeretek edzésre járni. Nem mintha ideáig nem szerettem volna a Kerületnél, de ott kissé belefáradtam már a végére.

Kenesei Krisztián Bozsik Péter csapatában folytatja
Fotós: Nagy Tamás/24 Óra

– Mekkora különbség van a megyei bajnokság és a harmadosztály között?

– Látom a csapatot, azt gondolom három hét után, hogy megállná a helyét az NB III.-ban. Az biztos, hogy van különbség a két osztály között, de én úgy gondolom, hogy ha elérjük a célt, nem lesznek gondjaink a harmadosztályban.

– Milyeneknek találja a feltételeket Komáromban?

– Megmondom őszintén, jónak. Van egy nagy műfüves pálya, mögötte egy kisebb. Van a másik pályánk, ahol a bajnokikat játssza a csapat. A körülmények szerintem adottak, nyilván lehetne még javítani az infrastruktúrán, de egy megyei csapatnak ez nagyszerű edzéslehetőséget biztosít. Abszolút pozitívnak látom, edzést nem kell kihagyni a pálya állapota miatt.

– Jövőre láthatjuk az NB III.-ban a Komárom színeiben?

– Már 41 éves vagyok. Ha a vezetők úgy látják, és én is úgy érzem, akkor lehetséges. Ha minden rendben lesz, és elérjük a kitűzött célt, akkor majd meglátjuk.

http://coub.com/view/14i7cx

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában