Vélem-én

2008.06.15. 09:39

Foci Eb - csajosan

Hát újra eljött ez az időszak is. A férfiak zöme napi kétszer gúvadt szemmel, a külvilágot tudatából teljes mértékben kizárva, kedvenc foteljéből bámulja a tévében a bőrbogyót rugdosó sportolókat. Mit éreznek ilyenkor párjaik? Azt bizony asszonya válogatja...

Bíró Gabriella

Sokan az elején békésen tűrik a férfi csendes kivonulását a családból. Az első néhány meccs alkalmával még talán maguk járulnak egy-egy korsó sörrel a családfő foteljához, és veregetik meg békésen apuka vállát. Talán jut még az „Aztán ma kinek szurkolunk, Papa?” kérdésből is. Na, nem mintha különösebben érdekelné az asszonynép javát, de mivel életük párjával ilyenkor csak és kizárólag ilyen témában lehet diskurzust folytatni, ezért felteszik.


Aztán az idő és a bajnokság, a focinézéssel töltött esték számának előrehaladtával a hölgyek javarésze kezd kijönni a béketűrésből. Szeretnék visszakapni a hol hurrázó, hol anyázó zombi helyett életük addigi párját. Az embert, akibe egykor beleszerettek, és akivel nem csak a tizenegyes jogosságáról és a holnapi esélyekről lehet eszmét cserélni.

Hölgyeim, van egy rossz hírem. Tegyenek le a bajnokság végéig arról, hogy párjuk visszatérjen a futball bűvöletéből a való világba. Amíg a döntő mérkőzést le nem fújják, erre vajmi kevés az esély. Inkább használják ki okosan, maguk javára az így kapott időt. Végre tölthetik az estéiket igazi csajos dolgokkal. Gyűjtsék maguk köré a szintén árválkodó barátnőket, és menjenek butikozni, fagyizni, pletykálkodjanak kedvükre. A focitorna lejártával pedig vegyék újra birtokba embereiket. Viszont okosan használják ki az időt, hiszen közeleg az olimpia...


Bíró Gabriella -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!