Választás 2010

2010.04.12. 08:25

Nézze meg, hogyan izgultak a pártok helyi vezetői!

Nagy volt az izgalom a Jobbik, az MSZP és a Fidesz székházában. Hét óra után pár perccel érkeztünk az első helyszínre, ahol a listavezetők együtt várták az eredményeket a szimpatizánsokkal. Kivetítő vagy nagy méretű plazmatévé mindegyik helyszínen volt. Akkor még azt hittük, vége a kampánycsendnek, de erre még órákat kellett várni.

Karóczkai-Müllner Helga

Jobbik: hét óra után pár perccel érkeztünk meg az Omega Parkba, a hatalmas épületben működött a mozgólépcső. Az itt található szórakozóhelyen várta az eredményeket a Jobbik két jelöltje, Vágó Sebestyén és Michl Miklós, több pártszimpatizáns társaságában. Az ott lévők közül volt, aki Jobbik felirattal hímzett gallérú inget viselt. Vidám hangulat volt jellemző az összejövetelre, majd'' minden asztal foglalt volt és három bowling pályán is játszottak.

Vágó Sebestyént, a Jobbik tatabányai jelöltjét és a párt megyei területi listavezetőjét is rávettük a gurításra. A falon hatalmas tévén akkor még nem az eredményeket nézték, és az elhúzódó kampánycsend miatt a Jobbikról szóló kisfilmet sem tudták akkor levetítetni. Michl Miklós narancslét ivott, mint elmondta azért, mert még vezet. Ő egyébként fél nyolc körül ötszáz szimpatizánsra számított a helyszínen az előzetes eredmények ismeretében.

Vágó Sebestyén a szokatlan helyválasztásról elmondta: egy barátja ajánlotta a bowlingpályás szórakozóhelyet, amely azért is jó, mert jól érezhetik magukat az emberek.
– Az biztos, hogy nem a kereskedelmi tévéken nézzük majd az eredményeket, a Jobbiktv.hu-n követjük a budapesti fejleményeket – mondta Vágó Sebestyén.

Pachl Tamás, a párt tatabányai elnöke laptopon figyelte az eredményeket, elmondta, úgy készültek, hogy a kampánycsend után a kivetítőre is kiírják majd a friss adatokat.

MSZP: a párt tatabányai székházába nyolc óra előtt pár perccel érkeztünk. A hivatalosan csak Közéleti Központnak nevezett székháznál akkor éppen hárman dohányoztak az utcán. Itt sem volt rossz a hangulat, egy maroknyi csapat az előtérben jött össze beszélgetni. Lukács Zoltán, a párt listavezetője és Kilián Géza tatabányai jelölt már ott volt, s láttuk Henyecz Lászlót, Zsidek Ferencet, Fekete Miklóst, Partali Lászlót, Vasas Mihály pedig többekkel akkor még az M1 műsorát nézte.

– Délután kettőkor szavaztam a Ságvári-iskolában. Háromkor és ötkor kézilabda-meccset néztem a tévében, ugyanígy tettem szombaton is. Úgy látszik, ez egy kézilabdás hétvége – mondta Lukács Zoltán.

Kilián Géza, ahogyan fogalmazott, izgult nyolc óra után, de bizakodóan állt hozzá a szavazáshoz, mert a tatabányai rendezvényeikről pozitív tapasztalatokkal távozott.

– Nem hiszek a babonákban. Hét körül ébredtem, a fiam keltett. Jártam a székházban délelőtt is, hazamentem és este hat óra után jöttem vissza – mondta Kilián Géza.

Az MSZP-nél a tárgyalóteremben a projektorral a falra vetített adatokat vizsgálták. Itt az asztalokon szendvics és üdítő várta a korgó gyomrú jelenlévőket, a sarokban egy ruhaakasztóra néhány MSZP-feliratú lufit kötöttek.

Fidesz: akár át is sétálhattunk volna a Fidesz irodájába, hiszen a két párt tatabányai központját pár háztömb választja csak el. A Fideszhez egyébként már sötétedés után értünk. Még kint telefonnal a kezében láttuk Száraz Róbertet, bent Hidas Jánost, Takács Jánost, Schmidt Csabát, Ablonczy Dánielnét.

Bencsik Jánost, a Fidesz tatabányai jelöltjét és a párt listavezetőjét viszont nem, mert egy „Belépés csak engedéllyel” feliratú ajtó mögött várta az eredményeket. Hangulatra itt sem volt panasz, fogyott a ropi, az asztalon üdítő és sör és pezsgő sorakozott. Itt a laptop mellett szintén egy falra szerelt plazmatévén a Hír TV adása ment. Folyamatosan csörögtek a telefonok, és a pártok szavazatszámláló bizottságokba delegáltjai diktálták be az eredményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!