Választás 2010

2010.03.26. 20:22

Molnár Csaba: Jobban élünk, mint nyolc éve!

Dr. Molnár Csaba kancelláriaminiszter tatabányai lakossági fórumán történelminek nevezte az áprilisi választásokat, a Fidesz és az MSZP kormányprogramját is összehasonlította, de az MDF-ről beszélt.

Mudri Anna

 [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Kilián Géza és dr. Molnár Csaba (Fotó: K. T. J.)
[/caption] Tapsvihar fogadta dr. Molnár Csabát a megyeszékhelyen tartott lakossági fórumán. A minisztert Kilián Géza szocialista parlamenti képviselőjelölt köszöntötte.

– Kezitcsókolom, jó napot kívánok! – köszöntötte a miniszter a megjelenteket, és azonnal hozzátette, jó látnia, hogy sokan ellátogattak a fórumra, hiszen mint mondta, ezzel bizonyítják, hogy nem igaz az állítás: nyolc éve töpörödik a magyar nemzet és a baloldal.

– Ketyeg az óra. Higgyék el, a választás a demokrácia ünnepe. De az nem igaz, hogy négyévente a szavazófülkében vesszük kezünkbe a sorsunkat. Mindennap, a nap huszonnégy órájában önök irányítják az életüket. Nem a politika, hanem önök építettek országot. A hétköznapokban valamennyien hozzátesszük a részünket az ország fejlődéséhez. A politikának pedig éppen ettől kell távol maradnia, a hétköznapoktól – beszélt a tárcavezető a közönségnek.

Horn, Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai

Kijelentette, nem szabad fenntartani azt a fajta kommunikációt, hogy egy-egy oldal megmondja, ki a jó és ki a rossz, ki a jó magyar, és ki nem.
Bevezetője után úgy értékelt: egy kormányzó párt képviselőjeként büszkének kell lennie az eddigi teljesítményekre, és nem szabad elhinnie, hogy a baloldalnak szégyenkezésre van oka.

– Többször is bizalmat kaptunk 1990 óta. Kérdezem, kell szégyenkeznie Horn Gyulának, hogy egy nehéz gazdasági helyzetben elindította az ország fejlődését; lehetővé tette a 65 év felettieknek az ingyenes utazást? Szégyenkezzen Medgyessy Péter, hogy bár naivan és csetlő-botlón, de megteremtette a modernizációs, demokratikus és jóléti fordulatot? Igaz, a mai bölcsességünkkel tudjuk, tovább nyújtóztunk, mint a takarónk ért, de Magyarország érdekében cselekedtünk. Szégyenkezzen-e Gyurcsány Ferenc, hogy 8000 milliárdnyi fejlesztési támogatás lehetőségét teremtette meg, amelyből 5000 milliárdot már lekötöttünk? Szégyenkezzen-e Bajnai Gordon, hogy a világgazdasági válságban nehéz döntéseket is meghozott az ország érdekében? Nem. Emelt fővel indulunk – jelentette ki.

Molnár örülne a miniszterelnök-jelöltek vitájának

A tárcavezető arról is beszélt, örülne, ha vita lehetne a miniszterelnök-jelöltek között, hiszen akkor valódi programokat lehetne ütköztetni. Kijelentette, a Fidesszel ellentétben pártjuk programja konkrét és nyilvános. Példaként említette, hogy vállalták, négy év alatt négy százalékkal csökkentik a munkavállalók járulékterheit.

Hozzátette, ez hihető, hiszen januárban már egy öt százalékos csökkentést végrehajtottak. A hiányszakmák tanulóinak ösztöndíjat adnak, és munkaviszonyként szeretnék elismerni azok munkáját, akik családtagjukat ápolják otthon. Évente megduplázzák majd a méltányossági nyugdíjkasszát.

Molnár Csaba az alábbi számokat sorolta fel, bizonyítandó, azon kijelentését, hogy jobban élünk, mint nyolc éve:

Dr. Molnár Csaba számai

2001

2009

Infláció

9,20%

4,50%

Agrártámogatás

206,8 milliárd

613,3 milliárd

2001

2010

Gyorsforgalmi út

538 km

1285 km

Keresetek reálértéke

100%

129,50%

Családtámogatás

252 milliárd

534 milliárd

Átlagos nyugdíj

38 374 Ft

85 287 Ft

SZJA a bruttó kereset százalékában

38,40%

31,20%

Egészségügyi támogatás

623 milliárd

1236 milliárd

Felsőoktatás támogatása

135 milliárd

205 milliárd

"Most dől el, meg tudjuk-e védeni az országot a bakancsok csattogásától"

A fórum végén az áprilisi választást történelminek nevezte, mert szerinte most dől el, hogy megmenthető-e a demokratikus parlamentarizmus Magyarországon.

– Most dől el, hogy meg tudjuk-e védeni az országot a bakancsok csattogásától, a masírozástól, a centrális politikai erőtértől, vagyis az egypárt rendszertől. Ezért ne örüljünk, hogy az MDF fővárosi listáját nem fogadták el! Mert bár nem értek velük egyet, nélkülük kevesebb demokrata erő marad – mondta nem sokkal azelőtt, hogy az Országos Választási Bizottság pénteki ülésén megváltoztatta a fővárosi bizottság döntését, és nyilvántartásba vette az MDF budapesti listáját.

A bizonytalanokra is gondolt

A miniszter ezért azt kérte a fórumozóktól, segítsenek az MSZP mellé állítani a bizonytalanokat.
– Hajrá, hajrá! Önök – velünk közösen – megmentik Magyarországot! – zárta a fórumot Molnár Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!