feltöltődés

2017.08.01. 14:04

Varga: Elvárok magamtól egy szintet

A magyar vízilabda-válogatott olimpiai és világbajnok játékosa úgy döntött, félrevonul a válogatottól, de nem határolódik el teljesen az újabb bevetéstől.

Varga Dénes úgy látja, a jövő nyarat pihenéssel kell töltenie, és ha érzi magában a szükséges erőt, visszatér a válogatottba. Mint mondja, nem szeretne „teljesen felőrlődni”, és a fizikai regenerálódás mellett, főként lelki feltöltődésre van szüksége.

A horvátok elleni fináléról elárulta, még annyira frissen él benne az emlék, hogy nem szükséges felvételről visszanéznie a találkozót, de előbb-utóbb erre is sort kerít. Úgy gondolja, hogy a horvát válogatott ötödik gólja kulcsfontosságú volt a végeredmény kialakulásában, mert a szerencsés találat vetett véget az ellenfél megtorpanásának, és törte meg a magyarok menetelését. Mindezek ellenére azon a véleményen van, hogy társaival hatalmas bravúrt hajtottak végre azzal, hogy megszerezték az ezüstérmet, mert egy ilyen felforgatott csapattal és új edzővel több idő kell az összekovácsolódásra.

„Egy edzőváltás utáni évben, amikor új játékosok jelentek meg a színen, kicsit az esélytelen nyugalmával játszhattunk, s ez nézhetett ki úgy, hogy erősek vagyunk lélekben. Ez olyan kihívás lesz a következő években, amin át kell lépnie a válogatottnak, még egy megoldandó feladat. Most a mi malmunkra hajtotta a vizet, de nem feltétlenül tudatosságról van szó, hanem lehet akár szerencsének vagy pozitív tényezőnek hívni” – fogalmazott a vízilabdázó.

Arra a kérdésre, hogy Märcz Tamás hívására visszatérne-e a válogatottba, annyit mondott, hogyha tudja azt a szintet hozni, amit elvár magától, akkor áll a feladat elébe.

(Borítókép: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!