kihívás két keréken

2018.08.24. 11:23

Szombaton rajtol Európa legextrémebb bringás körversenye Komáromban

Augusztus 25-én a Monostori erőd kazamatáiban rendezik meg az Erőd Ride-ot.

Sz. A.

Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

Augusztus 25-én kilencedik alkalommal rendezi meg az Erőd Ride-ot az FBI Street Generations. A Monostori erődben és annak kazamatáiban mérkőznek majd meg egymással és az idővel a versenyzők.

Három kategóriában indulhatnak majd a bringások, és egy óra alatt kell minél több kört megtenniük a nem mindennapi pályán: lépcsők, homokos és füves talaj egyaránt nehezíti a versenyzők dolgát, ráadásul ez az egyetlen alkalom az évben, amikor a körkörös labirintusost, kazamatákat kerékpárral is be lehet járni. Ráadásul nem is nagyon tudni olyan történelmi helyszínről, amely bringás versenynek ad otthont.

A folyamatosan változó terepen ráadásul nem elég tekerni: van, amikor a biciklit cipelni kell (például a már előbb említett lépcsőknél), ráadásul fejlámpa nélkül sem érdemes nekivágni az útnak, a kazamatákban ugyanis lényegében teljes sötétség honol: csak a résnyi nyílások engednek be némi fényt, de ez a tempós haladásnál inkább vakít, minthogy segít.

A jelentkezőknek lehetőségük lesz egy pályabejárásra is a verseny napján, azaz augusztus 25-én, 14 óra és 15:30 között. Nevezni is eddig a határidőig lehet a helyszínen még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában