a kapitány értékel

2017.08.01. 15:49

Sós Csaba: Emberileg senkiben sem csalódtam

Az úszóválogatott szövetségi kapitánya tíz érmet várt a világbajnokság előtt, ezzel szemben „csak” nyolc jött össze, de nem elégedetlen az eredménnyel.

Sós Csaba számolt Kapás Boglárka és Kenderesi Tamás dobogóival, viszont nem számított Milák Kristóf és a 4x100-as férfi gyorsváltó érmeire. Utóbbit a leginkább szívéhez közel állónak érzi, ugyanis amellett, hogy váratlan volt, az együttes tagjai sem mindennapi figurák.

Kozma Dominikot különösen kedveli egyéni stílusa miatt, de azt is tudja róla, hogy csupa szív srác, amit minden úszásával bizonyított. Jó hatással volt rá az edzőváltás, ellenben Gyurta Daninak nem jött ki a lépés. A kapitány szerint Gyurta volt már hasonló gödörben az athéni ezüst után, most is bíznak a visszatérésében. Úgy érzi, ezekben a pillanatokban nem becsmérelni kell az úszót, hanem melléállni:

„...ahelyett, hogy felsegítenék a földről, rúgnak egyet rajta. Amikor egy ember bajban van, márpedig Gyurta Dániel bajban van, a kezét kell fogni, nem bántani...”

– fogalmazta meg álláspontját Sós Csaba.

Hosszú Katinkáról az a véleménye, hogy elképesztő mire képes, három úszásnemben is érmet szerzett, és vele kapcsolatban „az emberfeletti csupán egy általános jelző”.

Elárulta, noha érez némi csalódottságot a helyezéseket illetően, emberileg mindenki odatette magát, és helytállt a versenyen, amiről elmondta:

„Felejthetetlen verseny volt. Sokszor elő fog jönni az emlékeimben a tömeg, a hangorkán, a futamok felvezetése. A közönség szeretete, ahogyan minden úszót, nem csak a magyarokat fogadták a nézők, egészen egyedi volt.”

(Borítókép: MTI Fotó / Soós Lajos)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!