Dobogó

2022.10.31. 19:58

Ezeket az izmokat nem a szél fújta össze! Gina, gyönyörű tatabányai edző elárulta a titkát

A tatabányai Kövér Georgina újabb rangos megmérettetésen indult nemrégiben. A versenyről, a tapasztalatokról és a jövőképről beszélgettünk vele. Interjúnkból az is kiderül, milyen reformokat vitt véghez a felkészülésben amiknek köszönhetően dobogós lett.

Wágner Zsanett

Kövér Georgina sikerre vitte a saját módszerét

Forrás: Beküldött/csakistiphoto

– Ez a verseny maximálisan megerősített benne, hogy a színpadon a helyem – nyilatkozza lapunknak a tatabányai Kövér Georgina, aki nemrégiben újabb rangos testépítő versenyen léphetett a dobogóra. Miként arról már beszámoltunk, egészen rendhagyó módon készült a gyönyörű személyi edző, és kijelenthetjük: fizikailag és mentális téren is sikerült fejlődnie. De minderről beszéljen ő maga.

– Ez volt a hatodik versenyem. Viszont az utolsó megmérettetésem után négy évet kihagytam. Tudtam, láttam és éreztem, hogy a korábbinál jobb formában vagyok, de erős volt a mezőny és a legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna, hogy ezüstéremmel a nyakamban térek majd haza – teszi hozzá Gina, aki most nagyon elégedett, hiszen egyrészt a versenyzés hatalmas lendületet adott neki, másrészt a több hónapos megfeszített munka eredményét is elismerték a szakavatott bírói szemek. 

A felkészülés kulisszatitkairól állítja: elképzelni is nehéz, mennyi munka, kitartás, diéta és edzés kellett ahhoz, hogy a tükörben is az látszódjon, amit elképzelt maga előtt. Miként fogalmaz, mindig feljebb kell tenni a lécet, mert mindig lehet egy picivel jobb.

16 hetes diétával indított

– Februárban kezdtem készülni a versenyre, 16 hetes diétával. Szigorú étrendet követtem. A legszembetűnőbb változás talán az volt, hogy a korábbi felkészüléseim alatt abszolút nem fogyasztottam zsírt. Most is elhagytam, de csak az utolsó három hétben. Akkor már nem ettem marhahúst, ami körülbelül 10-20 százalékos zsírtartalmú. Mogyoróvajat ettem, sőt, a sótlan földimogyorót sem vetettem meg. Megváltoztattam a sóbevitelemet is, a verseny előtti napokban megemeltem, aztán hirtelen kiírtam az étrendemből. Édesítőszert egyáltalán nem használtam, korábban olyan étrend-kiegészítőket fogyasztottam, amik tartalmazták ezeket – árulja el Gina a legfontosabb receptet, aminek betartásával nagyon látványos változást ért el.

Mint mondja, messzemenőkig elégedett azzal a formával, amit elért, és sokkal nőiesebb idomokkal tudott színpadra állni. Aki valaha is foglalkozott már testépítéssel, akár csak hobbi szinten is, tudnia kell, hogy a helyes táplálkozás mit sem ér mozgás nélkül. Ennek tükrében forradalmi változásokat vezetett be az életében: a megszokott heti két felsőtest edzés teljesen átformálta alakját. Úgy fogalmaz, sokkal lágyabb vonásai lettek a korábbinál.

Alig hitt a fülének

Visszatérve a versenyre: azt mondja, alig akart hinni a fülének, amikor kimondták a rajtszámát és a nevét a versenyen. 
– Sosem felejtem el azt a pillanatot, igazi visszatérés volt ez számomra és kimondhatatlanul boldog voltam – emlékszik vissza Gina, akit a legjobb barátnője és egyik tanítványa kísérte el a budapesti helyszínre. A lányok végig szurkoltak neki és hatalmas gratuláció, valamint sok-sok ölelés közepette fogadták a dobogóst. 

Végül beszélt arról is, milyen méltó helyre került az ezüstérem. A többi elismerés közé, vagyis négy arany- és egy ezüstmedália mellé. Zárszóként azt is elárulja: bizonyosan nem ez volt az utolsó verseny, amin indult és már most elkezd készülni a jövő évi megméretésre. Ugyanezen a színpadon szeretne ismét bizonyítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!