Sport

2016.05.22. 11:09

Hernádi egy kézzel kormányozta a Mitsubishit

Hernádi László jól kezdte az új szezont és három futam után az élen áll az összetett pontversenyben.

P. J.

A tatai autóversenyző Hernádi László, illetve segítői az idei szezont három Közép-Európa Bajnoki futammal kezdték. A sorozat egy értékes 2. helyezéssel kezdődött, amelyet a csehországi Prerovban sikerült megszerezniük.

– Ezután következett egy szlovákiai, majd újból egy cseh futam. Szlovákiában egyik kedvenc pályámon, Eperjesen fölényes győzelmet arattunk. Aztán Zlinben fél másodperccel lemaradva másodikak lettünk – emlékezett vissza a tatai pilóta a történésekre. – Ezekkel eredményekkel ebben a sorozatban, az összetettben jelenleg az első helyen állunk.
Időközben megkezdődött a hegyi versenysorozat is, amelynek első színtere a lengyelországi Zaluz volt. Ez egy sok hajtűkanyarral telitűzdelt technikás pálya, amely Hernádi számára, rutinjából adódóan kifejezetten kedvező.

– Az első napon, az esős tréningeken az első helyet szereztük meg – emelte ki László. – Igaz, ehhez az is kellett, hogy legnagyobb ellenfelünk, a lengyel Duda a korláton fejezte be az edzést. Vasárnapra azonban felszáradt a pálya, ahol az első felfutásban a második helyre érkeztünk be. A második felfutásban a rajt utáni első kanyarban a vezető felöli első ablakom félig kiesett, és hogy el ne hagyjam, a jobbos kanyarokban egyik kezemmel az ablakot fogtam, míg a másikkal kormányozva próbáltam minél gyorsabban feljutni a szerpentinen. Így viszont három másodperccel lassabban haladtam át a célvonalon, mint riválisom. De szerencsére ez még mindig elég volt legalább a második helyhez. Mivel WRC-ket és gyári R5-ös autókat előztünk meg, a rendezők extra technikai ellenőrzés alá vonták autónkat, vetélytársaink kérésére. Egyórás, tüzetes vizsgálat után mindrnt szabályosnak találtak nálunk. Így, bár megviselten, de értékes pontokkal és helyezéssel távoztunk Lengyelországból is.

A viadal legközelebb Kassa mellett, Jahodnán folytatódik, amely Hernádi versenykocsijának talán túl gyors pálya, és ez általában számukra nem kedvez. A tatai sportember azonban reméli, sikerrel veszi ezt az „akadályt” is.

A zaluzi verseny végeredménye: 1. Grzegorz Duda (lengyel, Mitsubishi Lancer EVO X, 5 perc 12,417 másodperc), 2. Hernádi László (Mitsubishi Lancer EVO IX, 5:24,637), 3. Jan Lipták (szlovák, Mini Cooper WRC, 5:34.962).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!