Sport

2015.11.06. 13:59

Sípszó előtt: Kemény mérkőzés vár az Esztergomi Vitézekre Kecskeméten

Igazi vízilabdás nap lesz a szombat Tatabányán, hiszen a megyeszékhely csapatai négy mérkőzést vívnak hazai medencében. Ugyancsak otthon játszik a város női tekecsapata is. A megyei kosarasok, a dági röplabdások, valamint az esztergomi rögbisek ezúttal idegenben próbálnak szerencsét.

24Óra összeállítás

Teke Szuperliga, női, 8. forduló
Tatabányai SC–Dynamic TSK
Tatabánya, szombat 10 óra.

Az elmúlt három fordulóban túl sok babér nem termett a tatabányai hölgyeknek, most viszont itt a javítás lehetősége. A győri gárda elleni összecsapás egyértelmű esélyese a hazai együttes. Faragó-Lovász Krisztina, a csapat technikai vezetője elmondta, hogy a térdsérüléssel bajlódó Járfásnéra továbbra sem számíthatnak, viszont a többiek egészségesek, és nagyarányú győzelemre készülnek. Ez az a találkozó, amelyen a kék-fehéreknek kötelező a győzelem.

Vízilabda OB I. férfi, 7. forduló
EBP Tatabánya–BVSC-Zugló
Tatabánya, szombat 16:45 óra.
Újabb nehéz erőpróba vár az újonc hazaiakra, hiszen a csoportban az első négy közé igyekvő fővárosi vasutasok ellen szállnak vízbe. Zantleitner Tamás vezetőedző kiemelte, hogy ellenfelük jobb erőkből áll és a mérkőzés esélyese, de azért jó meccset szeretnének vívni ellenük. Egy olyat, amelynek tapasztalatait a közvetlen riválisai ellen hasznosíthat a Tatabánya. Egyébként az ilyen mérkőzéseken lehet sokat tanulni és fejlődni. A vendéglátók kerete nem változik, továbbra is csak a sérült Császárt nélkülözi a gárda.

Női OB I., 6. forduló
Tatabányai VSE–Kecskeméti VK
Tatabánya, szombat 19 óra.

A vízipólós szombat ezzel a mérkőzéssel zárul, amelyen a Zantleitner Krisztina irányította TVSE gárdája jó eséllyel pályázik az első hazai győzelmére.

Férfi OB II., 3. forduló, 1. mérkőzés
TVSE–Alfa SC
Tatabánya, szombat 9:30 óra.
2. mérkőzés
BVSE–TVSE
Tatabánya, 12:30 óra.
A hazaiak első mérkőzése igazi rangadó lesz, míg a másik összecsapáson a papírforma vízműves sikert ígér.

Rögbi, Extraliga, 2. forduló
Kecskeméti ARC–Esztergomi Vitézek
Kecskemét, szombat, 14 óra.

A bajnoki címvédő Esztergom rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen az első fordulóban veszített Szegeden. Most sem vár könnyű feladat a Vitézekre, hiszen az igen jó erőkből álló Kecskméthez látogat a csapat. – Sorsdöntő meccs előtt állunk, hiszen egy újabb vereséggel leszakadnánk az élmezőnytől. A Kecskemét nagyon erős ellenfél, jelenleg több válogatott játékosa van, mint nekünk. Jó meccsre van kilátás, ahol mindenképpen nyerni szeretnénk – tudtuk meg Koller Józseftől, az esztergomiak vezetőjétől. Rossz hír a vendégek számára, hogy a Szegeden kiállított Koller Zoltán eltiltás miatt nem játszhat. A több fiatal játékost is bevető Vitézeknek sérült játékosa ezúttal nincs, ráadásul egy Aradról érkező, a tolongást erősitő játékos személyében tovább izmosodik a keret.
Röplabda, NB I., férfi, 8. forduló

Sümeg–Dág KSE
Sümeg, vasárnap 18 óra.

A MAFC 3:0-ás legyőzése után a Dág ezúttal Sümegre látogat. Szauter Ferenc csapata eddig csak a bajnoki címvédő Kaposvár ellen szenvedett vereséget, így Veszprém megyébe is győzelmi esélyekkel látogat. Szauter Péter, a csapat vezéregyénisége nem számít könnyű mérkőzésre, ettől függetlenül a találkozó esélyesének a Dág számít, amely egy újabb győzelemmel stabilizálhatja a helyét a bajnokság élmezőnyében.

Kosárlabda, női amatőr NB I., 5. forduló
TFSE–Tatai Sportegyesület
Budapest, péntek 18 óra.

A tisztes helytállás reményében utazik a TFSE csapatához Budapestre a Tatai Sportegyesület, Szabó Judit tanítványai ugyanis eddig mindhárom meccsüket elveszítve a tabella utolsó helyén állnak, míg az ellenfél százszázalékos mérleggel listavezető. A legutóbbi fordulóban ráadásul az egyetemisták 113-26-ra (!) verték a BEAC-ot. – Ennek megfelelően készülünk az edzéseken, próbálunk ellenszert találni a fővárosiak rendkívül agresszív védekezésére – fogalmazott lapunknak Szabó Judit. Hozzátette: egyértelműen az ellenfél az esélyes, elsősorban tanulni szeretnének tőlük. A Tatába már visszatérhet Pallagi Nóra, Kisznér Piroska játéka azonban kérdőjeles. Jó hír azonban, hogy információink szerint hamarosan két friss igazolással bővülhet a keret.

MAFC–Tatabányai KC
Budapest, vasárnap 15:30 óra.

Idegenben is esélyesnek számít a százszázalékos Tatabánya az eddig egy meccset játszó, azt elveszítő MAFC otthonában. – Természetesen győzni szeretnénk, összeszedett játékkal ez sikerülhet is – fogalmazott Mózes Emil, a TKC szakosztályvezetője. A tatabányai csapatban Sonyák Zita megbetegedett, játéka kérdőjeles, Fekete Anett azonban visszatérhet gerincsérüléséből és Horváth Bianka is rendelkezésre állhat, munkája immár lehetővé teszi. Ami az ellenfelet illeti, a budapesti gárdát egy-két idősebb játékos erősíti, a többiek 20-22 évesek, a mag jónéhány éve együtt játszik. Ennek ellenére a tatabányaiak a győzelemért indulnak harcba vasárnap délután.

NB I. B., férfi, 4. forduló
Bonyhád–Oroszlány
Bonyhád, 18 óra
A legutóbbi bajnokiját a Vasas ellen elveszítő OSE Lions nehéz sorozat előtt áll, melynek első állomása a bonyhádi kiruccanás. A Tolnai megyeiek hazai pályán nagyon erősek, mindenki egészséges náluk és a héten új külföldi játékost is igazoltak. – Náhányan betegséggel, sérüléssel bajlódnak a csapatból, de remélhetőleg mindenki rendelkezésre áll a mérkőzésre. Ennek ellenére jól edzettünk az utóbbi időben, úgy érzem, kezdünk kijönni a hullámvölgyből, jelentős javulást érzek a csapaton minden téren. Természetesen győzni megyünk, de ehhez fegyelmezettnek kell lennünk, száz százalékos koncentracióra és erőbedobásra lesz szükség mindenkitől. – fogalmazott Vavra András, az OSE edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!