Sport

2015.07.07. 12:09

A legfényesebb versenyzők különdíjat kaptak a Teliholdfutamon

Ha július, ha futás, ha Esztergom – akkor Teliholdfutam. Az Esztergomi Futóművek Duna Parti Futóparti-sorozatának legkedveltebb, legromantikusabb, leghangulatosabb versenye ez az esemény.

H.K.

A július eleji teliholdas éjszakához legközelebb eső szombat éjjel rendezték meg immár hagyományosan a 4 és 10 km-es távokon.
A Sötét Kaputól indulva, az alagúton átfutva, a kivilágított Bazilika alatt vezetett a fénybe öltözött futók macskaköves útja, a Vízivárosban rákanyarodtak az Erzsébet parki biciklis útra, ahol körülbelül a féltáv lefutása után fordították a Dobó Katalin Gimnázium közösségi szolgálat keretében segítő tanulói a népes futótábort, hogy aztán beszáguldjanak, rohanjanak, fussanak, kocogjanak a célba.



A teljesítés örömén túl jutalmuk egy fából, az aktuális versenyre készített érem, egy egyedi oklevél, ajándékcsomag, péksütemény és víz volt a klub, az egyesületi tagok és a külső támogatók jóvoltából.

Az indulók száma évről évre nő, 2015-ben a 4 km-es távon százötvennyolc, a 10 km-esen száznegyvenhét fő indult.

Este nyolc óra körül a levegő – ugyan alig észrevehetően – hűlni kezdett, a hangulat viszont forrni: gyűltek a futók, pörgős zenék segítették a hangolódást, a Futóművek tagjai piros-fehér egyen pólójukban segítették a résztvevőket.

Fél órával start előtt a sportolók együtt indultak fel a Várhegyre, az indítás helyszínére. Tíz órakor dördült el a 10 km-es, öt perccel később a 4 km-es táv rajtpisztolya. Mire a startnál szurkolók visszasétáltak a célkapuhoz, beért a 4 km-es táv első helyezettje is.

A legjobb futók díjazása mellett külön jutalmat kaptak a legötletesebben kivilágított, „legfényesebb” versenyzők, hiszen a biztonságos futás megköveteli a láthatóságot. 2015-ben Drahos Brigitta, Lengyel Alexandra és Lázár Dóri nyerte el a Szentjánosbogár-díjat. Ajándékcsomaggal kedveskedett az egyesület a legkorábban és legkésőbb született indulóknak is. Előbbi az 1944-es születésű Padányi Balázs, utóbbi a 2007-ben született Lázár Dóra volt.

Eredmények:
10 km:
nők: 1. hely Hornné H. Zsanett, 2. hely Deák-Alföldi Eszter, 3. hely Fiedler Rita,
férfiak: 1. hely Lengyel Zsolt, 2. hely Tóth Gyula, 3. hely Engelbrecht Zoltán,
4 km:
nők: 1. hely: Csuta Dorottya, 2. hely Gaál Eszter,  3. hely Balogh Mária, férfiak: 1. hely Horváth Marcell, 2. hely Sárosi Kristóf, 3. hely Hertlik Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!