Sport

2012.06.01. 10:31

Hétvégi meccsajánló

Megyei csapataink fontos pontokért szállnak harcba a hét végén. Csokorba gyűjtöttük azokat az összecsapásokat, amelyeken nagyon sokat számítana nekik a szurkolók buzdítása.

Kemma.hu

Labdarúgás
NB II., férfi – 30. forduló
Duna FC Tatabánya – Ferencváros II.
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, szombat 18 óra.
A negyedik helyen álló tatabányaiaknak nyerniük kellene ahhoz, hogy esélyük legyen a harmadik hely megszerzésére. Ez akkor fordulhat elő, ha a Gyirmót nem győzné le hazai környezetben a Veszprém együttesét. A Bányászt az is motiválja, hogy az idei szezon utolsó meccsén győzelemmel búcsúzna a közönségtől, ráadásul a Fradi két vállra fektetése minden gárdának dicsőséget jelent. Még akkor is, ha a fővárosiak tartalékcsapatáról van szó.
Részleteket és az összeállítást a 24 Óra szombati (06.02) számában olvashat.
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

NB III., férfi – 28. forduló
Érdi VSE – Dorogi FC
Érd, szombat 17 óra.
A második helyezett dorogiak a tavasz legfontosabb mérkőzésére készülnek. Amennyiben győznek a listavezető otthonában, marad esélyük az aranyéremre. A piros-feketék eddig egy vereséget szenvedtek a bajnokságban, ezért is szeretnének visszavágni a Pest megyeieknek. Az eltiltott Faragó Szabolcs és Sebestyén Dávid nem állhat Miskei Attila vezetőedző rendelkezésére.

Magyar Kupa – megyei döntő
Kecskédi KSK – Sárisáp-TASK
Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, szombat 15.30 óra.
A találkozó esélyese a Sárisáp-TASK csapata, hiszen Bozsik Péter vezetőedző tanítványai az NB III-ban szerepelnek, jelenleg a Duna-csoportban a nyolcadik helyet foglalják el. A kecskédiek a megyei első vonalban fociznak, a tizedik helyen tanyáznak. A kupa sorsáról egy meccs dönt, tehát minden bizonnyal Linczmaier László edző fiai felszívják majd magukat az összecsapásra. Ha döntetlennel érne véget a mérkőzés, büntetők döntenek a kupa sorsáról. Egyébként mindkét csapat ott lesz majd a Magyar Kupa országos főtábláján.

Közép-magyarországi regionális szűkített nagypályás bajnokság, női – 18. forduló (elmaradt mérkőzés): péntek 19.30 óra: METIS NFC – Tatabányai Amazonok SE.
28. forduló: vasárnap 13 óra: Tatabányai Amazonok SE – Monori SE.

Fejér megyei keresztpályás regionális bajnokság, női – 21. forduló: szombat 16 óra: Környe SE – Bicskei TC. Vasárnap 10 óra: Tác – Komáromi Fortuna SE.

Asztalitenisz
NB III., Közép-dunántúli csoport, férfi – 22. forduló: szombat 11 óra: Tatabányai Asztalitenisz SE – Kodolányi DSE Székesfehérvár, Balatonalmádi AK – ATC Tokod II.

Kézilabda
megyei bajnokság, női, 21. forduló: péntek 17 óra: Ácsi Kinizsi – Kisbér KC. Szombat 11 óra: Környe SE – Lábatlani Egyetértés. Vasárnap 15 óra: Bábolna SE – Tatai HAC.

Vízilabda
OB I. B, rájátszás a 9-10. helyért, férfi – 1. mérkőzés
Tatabányai VSE – FTC Hűs-Húsház
Tatabánya, sportuszoda szombat 11 óra.
Az utolsó páros erőpróbára készülnek a vízművesek a „kis” Fradi ellen. Az alapszakaszban egy csoportban volt a két együttes, és a fővárosi zöld-fehérek kétszer is legyőzték a tatabányai kék-fehéreket. Némi meglepetésre, a szorosabb összecsapást Budapesten vívta a két gárda. Most viszont a megyeszékhelyen kezdődik a párharc.
– Úgy gondolom, a helyosztókon a vártnál jobban teljesítettünk – mondta Zantleitner Tamás, a vízművesek játékos-edzője. – Ennek ellenére most is győzni szeretnénk. Jó lenne persze megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra, de, ha csak egygólos lesz, akkor is már az FTC-nek kell izgulnia.
A TVSE-ben mindenki játékra kész, a vendéglátók komplett csapattal készülhetnek a szezon utolsó hazai bajnoki összecsapására.

Fogathajtás
Szomód, szombat, vasárnap
Tizenöt év után ismét fogathajtó versenyt rendeznek szűkebb hazánkban. Szombaton 13 órától a leglátványosabb számmal, a maraton hajtással kezdődik a viadal. Vasárnap 9 órától lesz a díj hajtás, zárásként pedig, 13 órakor rajtol az akadály hajtás. A hivatalos eseményt színes programok kísérik, úgy mint szabad idomítás, lovas íjászat... A rangos sporteseményt díjtalanul lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!