Sport

2012.03.02. 15:11

Hétvégi meccsajánló

Nagy összecsapásra készül a hétvégén többek közt a tatabányai Carbonex kézilabda csapata. De mellettük is sok kedvencünknek szurkolhatunk.

Kemma.hu

Kézilabda
Budapest Bank férfi liga – 20. forduló
Balatonfüred – Tatai HAC
Balatonfüred, péntek 18 óra.

Tatabánya-Carbonex KC – Ferencváros-PLER
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, szombat 18 óra.

NB II., Északnyugat, férfi, 13. forduló: péntek 19 óra: Ácsi Kinizsi – Komáromi AC. Szombat 18 óra: Ercsi SE – Dorogi ESE.
Észak, női, 13. forduló: szombat 15 óra: Komáromi AC – Budakalászi SC. Vasárnap 14 óra: Szigetszentmiklósi NKSE – Dorogi ESE. 15 óra: Tatabányai SC – Gödi SE.

Labdarúgás
NB II., férfi – 17. forduló
Tatabánya – Győri ETO II.
Tatabánya, szombat 14.30 óra.
A 27 pontos Tatabánya a 4., a 17 pontot gyűjtő Rába-partiak a 12. helyről várják az összecsapást.
Részletek 24 Óra szombati (03.03) számában olvashatnak.
Fizessen elő a megye napilapjára, mert a 24 Óra önnek is jár!

Kosárlabda
NB I. B, női – 17-18 forduló
SMAFC – Tatabányai KC
Sopron, szombat 15 óra.
Tatabányai KC – Autópark-PVSK
Tatabánya, Földi Imre Sportcsarnok, vasárnap 12.30 óra.
A TKC-nak óriási szüksége lenne a „dupla” győzelemre, de egyik mérkőzés sem ígérkezik könnyűnek. A soproniak esélyesként érkeztek a megyeszékhelyre, majd vesztettek. Most a visszavágás vágya fűtheti őket, miközben a hazaiak helyezése szempontjából nincs tétje az összecsapásnak. A pécsiek elleni itthoni csata kimenetelét pedig az befolyásolhatja, hogy a PVSK-ban mennyi, a „nagy” Pécsben szereplő kosaras lép pályára Tatabányán. Azaz, ebbe a kettős fordulóba a TKC szempontjából a kettős győzelem és a kettős vereség esélye egyaránt „megtaláltatik”. Az optimista verzió esetén, szinte biztos, hogy a rájátszásban az 5-6. helyért küzdhetnének Lukács Anikó vezetőedző „lányai”.

Szombathelyi ESE – Tatai SE
Szombathely, szombat 15 óra.
Tatán, nagyon izgalmas meccsen, bravúrgyőzelmet arattak Szabó Judit szakvezető tanítványai. A vasiakat a visszavágás vágya fűtheti, így újabb kemény küzdelemre van kilátás. Kiss Csenge játéka kérdéses, és Orsós-Bogdán is egész héten betegeskedett. A nehézségek dacára a tataiak bíznak a sikerben.

Teke
NB I., női – rájátszás az 1-6. helyért
Tatabányai SC – Rákoshegy
Tatabánya, vasárnap 10 óra.
Nagyné Farkas Mariann híven fogalmazta meg a kék-fehérek óhaját: – A jó alapszakaszbeli szereplést követően, olyan jó lenne végre nyerni a folytatásban is...
A tatabányaiak az alapszakaszban hazai környezetben „túlléptek” a rákoshegyieken, és most is ebben bíznak. Egy kis taktikázásra is készülnek a TSC-sek, amennyibe a befejező párost (Nagyné–Ficsorné) most „szétosztják”. A tervek szerint az első párban gurít majd Ficsorné, a másodikban pedig a csapatkapitány Nagyné.

Röplabda
NB I., női – rájátszás a 9-13. helyért
Tatabányai Volán SE – Budai XI.
Tatabánya, Bárdos-gimnázium, péntek 18 óra.
Tóth Pál István, a házigazdák technikai vezetője elég egyértelműen fogalmazta meg a mai meccs „lényegét”: – Ha ezen a találkozón nem nyerünk, akkor soha. De bizakodó vagyok, amennyiben a múlt heti formánkat futjuk, jó esélyeink vannak.
A vendéglátóknál Kovács Georgina játékára nem számíthat Tálosné Rozsinszki Rita edző, a fiatal játékos derékbántalmakkal küszködik.

Gyorskorcsolya
A hétvégén a Tatabányai Műjégpályán rendezik meg a gyorskorcsolyázó diákolimpia országos döntőjét. Csaknem 200 versenyző adta le a nevezését, minden megye legjobb korcsolyázói látogatnak el hozzánk.
A viadal pénteken kezdődött. Szombaton 8-17 óráig,  vasárnap 8- 14 óráig tart. A díjkiosztó vasárnap 13 órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!