Sport

2011.11.03. 09:58

Bubu szíve a Bányászé

Tóth Zoltán, becenevén „Bubu” a télen érkezett vissza nevelőegyesületéhez, a Tatabányához. Az élvonalbeli Zalaegerszegnél szárnyalt a pályafutása, egy sérülés azonban megpecsételte sorsát az élvonalbeli együttesnél.

Hamburger Kinga

– Hogyan csöppent bele a tatabányai labdarúgó életbe?
– Gyerekként, 1992-ben még a KOMÉP-pályán rúgtam a bőrt. Ugyanabban az évben, toborzó útján kerültem a Bányászhoz, és egészen a felnőtt csapatig meneteltem. Amikor Török József ügyvezető lett 2002-ben, akkor váltam másodosztályú játékossá. Edzőim közül Hegyi Imrére emlékszem vissza szívesen, de felnéztem P. Nagy Lászlóra és Fischer Lászlóra is. Egyébként pályafutásomat végigkísérték Hegyi Imre következetes intelmei, tanításai. Tudok erre egy apró példát is mondani, akadt olyan, hogy nem volt nálunk fésű, három kört kellett futni büntetésből a nagypálya körül. Kilenc-tíz évesen ez nem volt kevés. Minden félévben elkérte a bizonyítványunkat is, fontos volt neki, hogy ne menjen a tanulás rovására a foci.

– Ki ragasztotta önre a Bubu becenevet?
– Ezt kivétel nélkül mindenki megkérdezi… A bátyám. A nővérem nem tudta kimondani, hogy baba, így jött a Bubu. Azóta így szólít mindenki, még a munkatársaim is.

– Az NB I-es Zalaegerszegnél focizott 2006-tól. Miként emlékszik vissza arra az időszakra?
– Szakmailag nagy előrelépés volt, az biztos. Olyan csapatba kerültem, amelyben válogatott labdarúgók játszottak, sokat tanultam tőlük. Azonban ami a két gárda hangulatát, összetartását illeti, élesen különböztek egymástól. Itt, a Bányásznál egyszerű srácok fociztak, nagyjából egyforma helyzetből jöttünk. Zalaegerszegen már nem így volt. Nem voltunk egy szinten anyagilag, úgyhogy ehhez az új élethelyzethez is alkalmazkodni kellett. Az első félév nagyon nehezen telt, sokat kellett azért tennem, hogy elfogadjanak. Fontos volt, hogy megismerjenek. Ha nem fogadnak el az életben, akkor a meccseken sem passzolnak neked. Az idősebb futballisták véleményét persze mindig megkérdezik az újoncokról.  

NÉVJEGY

Tóth Zoltán

Született: 1983. 11. 25.

Becenév: Bubu.

FC Tatabánya: 2002–2006.

Zalaegerszeg: 2006–2009.

Honvéd: 2009–2011.

FC Tatabánya: 2011–

– Térdszalag-szakadást szenvedett 2009 januárjában. Mennyiben befolyásolta pályafutását ez a sérülés?
– Nagyon jó formában voltam akkoriban, úgy éreztem bíztak is bennem a csapatnál. Az utolsó őszi bajnokin, a gólt szereztem a Haladás ellen, ezzel a találattal nyertünk is. A két szomszéd megye csapatának a találkozója mindig igazi rangadónak számít. Az első edzőmeccsen, az Ajka ellen történt a baleset, utána hosszú lábadozás következett, ez megpecsételte a sorsomat. Abban a félévben nem is léptem pályára, majd jött a Honvédnak az ajánlata, és odakerültem. 2011 telén még a Herédi Attila vezette edzői stáb dolgozott Tatabányán, és az ügyvezető igazgató, Horváth Győző invitált újra vissza a megyeszékhelyre. A tavaszi félévben a vízválasztó meccs a felcsúti volt, mert addig csak epizódszerepeket kaptam, ott azonban már nagyon jól kijött a lépés, gólt is szereztem.

– Mit szeretne még elérni a futballban? Tatabányán képzeli el a jövőjét?
– A gyökerei mindenkinek fontosak, szeretek ebben a stadionban játszani. Nem érzem magam idősnek ahhoz, hogy az NB I-ben is bizonyítsak még, jó lenne, ha itt történne mindez. Az élet persze hozhat mást  is. A szerződésem egy plusz egy évre szól, a nyáron kiderül, mi lesz a további sorsom. Sajnos ebben a szezonban kevés szerepet kaptam a bajnokságban, remélem, hogy a jövőben több bizalmat szavaz nekem a szakmai stáb. azon vagyok, hogy rászolgáljak erre.

Szombaton jön a Veszprém

A Duna FC Tatabánya csapata a 12. fordulóban, szombaton 13 óra 30-tól a Veszprém együttesét látja vendégül. A kék-fehérek a 4., a vendégek a 9. helyről várják az összecsapást. A Bányász vezetői és játékosai bíznak abban, hogy a munkanap ellenére sokan buzdítják majd őket.

Született: 1983. 11. 25.

Becenév: Bubu.

FC Tatabánya: 2002–2006.

Zalaegerszeg: 2006–2009.

Honvéd: 2009–2011.

FC Tatabánya: 2011– Szombaton jön a Veszprém A Duna FC Tatabánya csapata a 12. fordulóban, szombaton 13 óra 30-tól a Veszprém együttesét látja vendégül. A kék-fehérek a 4., a vendégek a 9. helyről várják az összecsapást. A Bányász vezetői és játékosai bíznak abban, hogy a munkanap ellenére sokan buzdítják majd őket. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!