Sport

2008.08.01. 17:12

Tvrtkóval repül Pekingbe Sidi Péter

Csernoviczki Éva és Sidi Péter rajta lesz a szombaton a pekingi olimpiára tartó repülőgépen. Komárom-Esztergom megye harmadik pekingi olimpikonja, Füsti Edina csak augusztus 13-án követi honfitársait.

M. H– Sz. A.

A tatabányai cselgáncsos lány, Csernoviczki Éva nem tart a hosszú repülőúttól, hiszen többször járt már a Kínánál is távolabbi Japánban. Megtudtuk azt is, hogy az ázsiai ízeket viszont nem szereti.

A komáromi sportlövő hiába edzőtáborozott indulás előtt egy hétig Tatán, Pekingben is minden nap edzeni fog, hogy a legjobb formáját hozza.

A harmadik megyei induló, Füsti Edina gyalogló augusztus 13-án repül Pekingbe. Számára a legnehezebb három éves kislánya, Hanna távolléte lesz, éppen ezért több fotót is visz magával az útra.

A szombati gépen utazik egyébként a legtöbb magyar sportoló. Csütörtökön indult az első magyar csapat, a tornász és az úszó válogatott. Módos Péter viszont már biztos, hogy nem tud a kötöttfogású birkózókkal tartani. A huszonegy éves versenyzőnek bakteriális fertőzés miatt vérmérgezése van, ami a jobb vállát támadta meg. Hiába van túl a kezelésen, gyógytornára kell járnia.

Az idei olimpia érdekessége, hogy több női sportoló lesz ott, mint eddig bármikor. Először az 1900-as párizsi viadalon versenyzett tizenkét hölgy, Sidneyben már 4069-en, négy éve Athénban 4329-en voltak, Pekingben 4400-an lesznek.

Csernoviczki Éva édesapjával is repül

– A szombati pekingi gépen leszek rajta én is, édesapámmal együtt repülök. Ezen a járaton utazik szinte a teljes magyar csapat, az öttusázók, a vívók, a női kézilabdások és a vízlabdások, birkózók. Én sem tartok az út hosszától, már ötször voltam Japánban, az pedig jóval messzebb van, mint Kína. Az ázsiai ételeket nem szeretem. Van egy kabalafigurám, amit minden versenyre viszek magammal, most is velem lesz. A megnyitó ünnepségen nem tudok részt venni, mert másnap versenyzem. Remélem sikerült a formaidőzítés, majd a jövő héten kiderül. A verseny miatt izgulok, de szerintem mindenki - mondta a cselgáncsozó.

Füsti Edina lánya fotóit viszi

– Augusztus 13-án repülök Pekingbe. Most edzőtáborban vagyok a Tátrában, hétfőn utazok haza. A kislányomat nehéz lesz itthon hagynom, igaz, most, a háromhetes edzőtábor alatt volt ideje edződnie neki is. Pekingben két hétig leszek, ezt szerintem könnyebben viseli majd. Babonám nincsen verseny előtt, kabalaként viszont több fotót viszek magammal Hannáról. A repülőúttól nem tartok, az időjáráson pedig nem lehet változtatni. A teljesítménysportoknál számít a párás idő. Kint megpróbálok átállni. Azt mondják, annyi nap szükséges ehhez, ahány órás a repülőút. 21-én versenyzem, így éppen meg lesz a tizenkét napom erre - számolt a gyalogló.

Sidi Péter aludni szeretne

- Elsősorban aludni szeretnék a repülőgépen. Persze azért olvasnivalót is viszek, Tvrtko könyveit nagyon szeretem, valószínűleg most is ilyet fogok választani. Ellenben kabalát biztosan nem csomagolok, mert nem vagyok babonás. Az olimpiai faluban a magyarokkal, azon belül is a sportlövőkkel egy helyen lesz a szállásom. A megnyitóra természetesen elmegyek. Az edzéseken és a versenyen kívül valószínűleg másra már nem marad majd idő, minden nap a lőtéren leszek. Itt mindenki a saját dolgával van elfoglalva, de ha tehetem, megnézek más versenyeket is - tervezett a sportlövő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!