Sport

2008.05.31. 10:13

Lága-kupa aprótalpúakkal

Szűkebb hazánk számos iskolája képviseltette magát a gyönyörű tatabányai stadionban, a TSC-Geotech atlétikai szakosztály által megrendezett Lága kupán, melynek felvezető programja a 7-12 éves gyerekek tehetségkutató megmérettetése volt.

Kovács Eszter

Az aprótalpúak ügyességi és gyorsasági számokban is kipróbálhatták magukat, de a legnagyobb izgalmakat a szemben váltó számok hozták. A legkisebbek 4x50, az idősebbek 4x100 métert teljesítettek. A gyerekek egyenpólót kaptak, így nagyszerű látvány nyújtottak, ahogy ellepték a vörös rekortánt és a távolugró gödrök környékét.

A serdülők és felnőttek versenyével folytatódott a rendezvény, dobó-, ugró- és futószámok egyaránt szerepeltek a műsorban. Megjelent az eseményen a kiváló tízpróbázó, Zsivoczky Attila is, aki nem mérettette meg magát, de egy kiadós dobóedzést elvégzett Imre László tréner vezetésével. A női magasugrásban a győri Babos Rita jó eredménnyel, 179 centiméterrel győzött.

Nagy csatát hozott a férfi 800 méter, ahol házi versenyt vívott egymással a TSC Geotech két futója, Cseh Ferenc és Nagy Dániel. Az iramot 550 méterig a négyszáz gátas, szintén tatabányai Hegedűs Mátyás diktálta, 54 másodperces első kört repesztett a két középtávfutóval a nyomában. A győztes Nagy Dani nagyszerűen mozgott, és kiváló időt ért el: 1:53,18 perces eredménye több, mint egy másodperccel volt jobb, mint korábbi egyéni csúcsa. Edzője, Reichnach Ferenc is nagyon örült tanítványa kiváló futásának.

A programot színesítette a kezdő gyaloglók bemutatója, akik az olimpiai ezüstérmes Kiss Antal, és olimpikon tanítványa, Füsti Edina vezetésével adtak ízelítőt a gyaloglás szépségeiből. A Lága kupa részletes eredménylistáját későbbi számunkban közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!