Tarján

2022.06.04. 09:00

Huszonhárom elsőáldozóval lett gazdagabb a római katolikus egyházközség

A szertartást követően fogadás és emléklap várta a gyerekeket és hozzátartozóikat a tarjáni plébánián.

S. G.

Forrás: Körzeti Televízió, Tata

Megszeppent kisgyermekek sorakoztak fel hófehér ruhákban, gyertyát tartva a kezükben, miközben meghatódott rokonok imádkoztak a tarjáni római katolikus templomban a legutóbbi vasárnapi szentmisén tartott elsőáldozáson. Huszonhárom ifjúval lett gazdagabb az egyházközség – adta hírül a tatai Körzeti Televízió. A szertartáson csak olyan vehetett részt, akinek a szülei kérték, hogy gyermekük részesülhessen az áldásban, és aki korábban meg volt keresztelve, illetve részt vett az első szentgyónáson. 

– Minden plébánián nagy ünnep az elsőáldozás – mondta Szabó Zoltán, Tarján, Tardos és Héreg plébánosa. – A gyermekek számára különösen, hiszen három éven át készülnek rá. Rendszeresen járnak szentmisére, hittanra, ahol hitbéli kérdéseikre kapnak választ. Mire elérkeznek eddig a napig, lélekben, szellemben, észben, bölcsességben és küllemben is felkészültek. 

Recsákné Hermann Andrea, Tarján, Tardos és Héreg hitoktatója is meghatottan figyelte a gyermekeket a zsúfolásig megtelt katolikus templomban. Mint mondta: a szertartás kapcsán a megajándékozottság jutott az eszébe, hisz Isten nagy ajándékát kapták a szülők, a gyerekek. 

– A szülők áldással kezdték a szentmisét, ahogy a gyermekeik is áldást jelentenek számukra. Megajándékozottnak érzem magam én is, mert lelkük nyitogatásával befogadóvá váltak, és átadhattam nekik azokat az ismereteket, amelyek szükségesek voltak ahhoz, hogy idáig eljussanak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!