beruházás

2021.06.16. 07:00

Parkolóplacc lesz a nyergesi szertár helyén

A városban újabb fejlesztésekről számolt be a polgármester, amelyben többek közt a közbiztonság javítását is megcélozták.

F. K.

A vírushelyzeti intézkedések keretében megszületett kormányrendelet alapján született újabb döntéseiről tájékoztatta a település lakóit a város honlapján Mihelik Magdolna polgármester. Többek közt előzetes kötelezettséget vállalt arra, hogy a következő két esztendő helyi költségvetésében lesz fedezet technikai eszközök bérlésére, újak beszerzésére a közrend javítása, a jogkövető magatartás ösztönzése, a hulladékok illegális lerakása megszüntetése céljából. A gyakorlatban ez például térfigyelő kamerák átszerelését, napelemes térfigyelő vadkamerák telepítését is jelenti.

A Posta épületéhez közeli, Béke téri korábbi tűzoltószert elbontják, a területen ideiglenes parkolót alakítanak ki. A munkálatokat egy helyi kft. végzi majd bruttó 2,8 millió forintért. Az eddig itt tárolt téli síkosságmentesítő anyagok tárolására más megoldást választ az önkormányzat, áfa nélkül mintegy 3 millió forintos költséggel. A Benedek Elek Óvodában hétfőtől háromhetes, a Bóbita óvodában kéthetes szünet kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!