hirdetés

2018.06.21. 14:00

Ajándék nappal indul ma a Víz, Zene, Virág

A jubiláló fesztivál nulladik napja ingyenesen látogatható, és napijegyeket is lehet venni.

Sokan kérték, így idén ingyenes 0. nappal bővítették ki a szervezők az ország legnagyobb családi fesztiválját. Az így négynaposra bővült Víz, Zene, Virág Fesztivál nulladik, csütörtöki napján három ingyenes koncert, kiállításmegnyitók sora és borudvar is várja az érdeklődőket, ráadásul a vásári forgatagban számos árus is kínálja majd portékáit.

A hétvégén hagyományosan a virágkötő szakma prominensei is összecsapnak, hiszen most is a tatai fesztivál ad otthont a virágkötő Magyar Kupának. A versenyművek megtekinthetőek lesznek a várudvarban illetve a Törökkori átjárónál és környékén, míg a művelődési központban a szentendrei Virág Galéria kiállítása látható.

A fesztivál virágos arca megmutatkozik egyéb helyszíneken is, a Vízzenén kiállított VW T-roc-ok is virágkompozíciókkal lesznek feldíszítve, és ehető virágokat is lehet majd kóstolni szombaton és vasárnap délután a Borvár színpadán. Lesz a vásárban kertépítő, hoznak majd varázslatos orchideákat és kaktuszkülönlegességeket, valamint olyan tavirózsát, ami nem vízben él, vagyis az is vásárolhat belőle, akinek otthonában véletlenül nincs egy erre alkalmas tó.

A kisgyermekes családokra is gondoltak a szervezők, hiszen a legkisebbek vidámparki játékokon játszhatnak, a nagyobbacskák a Mesterségek Sátrában kézműves programokba kapcsolódhatnak be. Az idei programot hangulatos állatkert is színesíti. A négylábúakat simogatni is lehet, sőt, a legbátrabbak etethetik is a lámát, vagy a rackát. A Családok éve – Szipi Játékszín elnevezésű színpadon az Alma együttes és az Apacuka koncertje, bábelőadások, zsonglőrök és táncház várja a gyerekeket és szüleiket. A Szipi Szigeten pedig immár hagyományosan vidámparki játékok állnak a gyerekek rendelkezésére, ezek pénteken 16–20 óráig, szombaton és vasárnap pedig 10–16 óráig ingyenesen használhatók.

Az idén egyébként nemcsak háromnapos belépőt, hanem napijegyeket is lehet váltani, ráadásul a készpénz és bankkártya mellett SZÉP-kártyával is lehet fizetni. A Tata-kártyások féláron vehetik meg a 3 napos jegyeket, 12 év alatt pedig egész hétvégén ingyenes a belépés, ahogy a NOE-tagoknak is az.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában