Némaság

2024.04.10. 07:22

Hallgat a baloldali sajtó a hídpénzbotrány kapcsán

Az újabb súlyos fejleményekről a teljes baloldali nyilvánosság hallgat – írja a Mandiner.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester a felújítás alatt álló Lánchíd megújult, első kőoroszlánjának visszahelyezésén a híd budai oldalán 2022. október 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Tovább erősítik a korrupció gyanúját a Lánchíd felújítása kapcsán nyilvánosságra került újabb információk, de erről mélyen hallgat a korrupciógyanúra máskor oly érzékeny baloldali sajtó – számol be a Mandiner

Mint ismert, az eddigi adatok alapján másfél milliárd forint „hídpénz” áramlott a felújítást végző A-Híd Zrt.-től egy másik gazdasági társasághoz, a Sunstrike Hungary Kft.-hez, ami Vig Mór – az Amnesty International Magyarország nevű NGO igazgatója, Vig Dávid testvére –, a sok száz milliós számlagyárba belebukott és praxisától eltiltott exügyvéd érdekeltsége.

A napokban új szereplő bukkant fel az ügyben Hegedüs Dániel ügyvéd személyében, akinek irodája különös egybeesés nyomán ugyanazon a címen van bejegyezve, mint a Vig Mór-féle Sunstrike. Ez a tény azért lényeges, mert a Mandiner információi szerint a Lánchíd felújítását végző A-Hídtól a Sunstrike-hoz érkezett 1,4 milliárd forint egy részét Hegedüs a saját ügyvédi letéti számlájára utalta, majd onnan mintegy ötszázmillió forintot felvett készpénzben.  

A hídpénzbotrány újabb súlyos fejleményeiről azonban a teljes baloldali nyilvánosság hallgat. A Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc emberei által irányított főváros legnagyobb, és a Blaha Lujza tér felújításán kívül gyakorlatilag egyetlen érdemi beruházása körül egyre erősödő, másfél milliárdos korrupció gyanúja, valamilyen furcsa okból nem éri el a magát függetlennek és objektívnek nevező sajtóorgánumok ingerküszöbét – írja a lap.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában