Pénzügyi tanácsadás

2024.04.10. 14:41

Csaknem kilencezer eladósodott családnak segített a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Csaknem kilencezer eladósodott családnak nyújtott segítséget felhalmozott tartozásaik kezelésében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a 15 éve működő adósságkezelő programja által.

MW

Az adósságkezelő programot a devizahitelek tömeges bedőlése után, 2009-ben indította el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

A karitatív szervezet szerdán az MTI-nek eljuttatott közleményében azt írta,

adósságkezelő programja elsősorban otthonaik megőrzésében segítette a nehéz körülmények közé került embereket, napjainkban pedig 170 felzárkózó településen segítik a nehéz sorsú családokat.

Emlékeztettek: az adósságkezelő programot a devizahitelek tömeges bedőlése után, a jelzáloggal terhelt otthonok megőrzéséért, 2009-ben indította el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

Hangsúlyozták: a karitatív szervezet tanácsadói az adósok körülményeit megismerve, fenntartható megoldások kialakításában segítettek, közreműködtek a hitelezőkkel megszakadt kommunikáció újraindításában, egyeztetéseket, részletfizetési megállapodást kezdeményeznek, miközben lélekben is erősítették a helyzetüket kilátástalannak érző családokat. A Hitel-S néven indult programban jelenleg húsz felkészült szakember dolgozik, akik évente átlagosan 550 új esettel kezdenek dolgozni.

A közleményben kitértek arra is, hogy a közműtartozásoktól a több tízmillió forintos ingatlanhitelig mindenféle adósággal találkoztak már a szolgálat munkatársai, volt, akinek kábeltévé-tartozásai miatt foglalta le lakását a végrehajtó. Mások munkahelyük elvesztése vagy tartós betegség miatt halmoztak fel kezelhetetlennek tűnő tartozásokat.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában