CPAC Hungary

2024.04.28. 08:29

Antonio Giordano: Európának kevesebbet kell tennie, de azt jobban

Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) főtitkára, az Olasz Testvérek parlamenti képviselője a Magyar Nemzetnek adott interjút a CPAC Hungaryn, amelyben a jobboldali pártokra aggatott címkék lerombolásáról, az Izraelben szerzett tapasztalatokról és az uniós bürokrácia túltengéséről is beszélt.

MW

Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) fõtitkára, a Fratelli d'Italia parlamenti képviselője beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) főtitkára, az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) parlamenti képviselője a CPAC Hungaryn adott interjúban azt mondta, hogy „Giorgia Meloni hozzáállásához hozzátartozik a jobboldali pártokra aggatott címkék lerombolása".  

Két évvel ezelőtt, mielőtt Olaszország miniszterelnöke lett volna, szörnyű dolgokat írtak róla a lapok, de ő ennek ellenére ment előre, nem törődött velük. A fősodratú média támadása ellenére nem változtatott a migrációval kapcsolatos stratégiáján. Ez azonban nem egy brutális, csak a határok lezárására irányuló stratégia, hanem azt is fontosnak tartja, hogy segítséget vigyen a származási országokba, hiszen senki sem szeretné elhagyni a hazáját – fogalmazott.

Ha csökkentjük a szegénységet, az működhet

– emelte ki, hozzátéve, hogy ez egy nyer-nyer logika lenne.

Az ECR főtitkára Izraellel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a zsidó állam az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten. 

Az Európai Unióban tapasztalható föderalista fordulatra reagálva Antonio Giordano elmondta, hogy az Európai Unió alapját a szerződések képezik. Ha a bürokrácia túllépi a kereteit, és a politika ezt hagyja, akkor politikai vezetés helyett bürokratikus vezetést kapunk. Ez egy darabig működhet, de most már vissza kell térnünk ahhoz, hogy az Európai Uniónak politikai vezetése legyen.

Európának kevesebbet kell tennie, de azt jobban

– utalt vissza az előadásában elhangzottakra az ECR főtitkára.

Az Antonio Giordano, az Európai Reformisták és Konzervatívok (ECR) főtitkára, az Olasz Testvérek (Fratelli d’Italia) parlamenti képviselőjével készült teljes interjút itt olvashatja el

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában