Lánchíd-botrány

2024.02.01. 08:22

Karácsony kiáll a cég mellett, amely 5 milliárddal drágábban végezte el a hídfelújítást

Az Origo csütörtöki cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy a főpolgármester legfrissebb kampányvideójában egy A-Híd feliratú sisakkal a kezében beszél. A portál emlékeztet: Karácsony ugyanakkor kategorikusan visszautasította a kérdéseket is a felújítással kapcsolatos botrány során.

MW

Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a felújított Lánchíd átadásán a híd budai hídfőjénél 2023. augusztus 4-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Az Instagramon kezdett esetlen kampányolásba Karácsony Gergely szerdán egy videóval, amelyben a budapesti tömegközlekedést is érintő változásokkal dicsekedett. De a kampánycélú videó ezúttal visszaütött, önmagát leplezte le Karácsony – írja az Origo.

Először nyilván frappáns ötletnek találta a főpolgármester és kommunikációs stábja, hogy a közösségi oldalát követők kérdéseit tartalmazó papírcetliket egy sárga munkavédelmi sisakban gyűjtötték össze, majd Karácsony onnan húzta elő egyenként a kiválasztottakat. 

A figyelmes néző számára azonban feltűnik, hogy a sisak elején az A-Híd Zrt. felirat olvasható, vagyis annak a cégnek a neve, amelyik a Lánchíd botrányos felújítását végezte.

A nagyjából másfél perces, nyilvánvalóan több részből összevágott felvételen

egyszer csak „megfordult” a sárga sisak karácsony kezében, és láthatóan igyekezett eltakarni az A-Híd feliratot.

Vélhetően jelezték neki, hogy a cég neve manapság nem éppen a népszerűségét javító üzenet, sokkal inkább kínos. 

Főként azok után, hogy a főpolgármester az elmúlt napokban rendre az értetlen statiszta szerepét játszotta, amikor feltették neki a kérdést, hogy mit tud a Lánchíd felújításával összefüggő korrupciógyanús pénzmozgásokról, például arról az 1,4 milliárd forintról, amit az A-Híd Zrt. 2020 novembere és 2022 júliusa között – tehát éppen a hídberuházás idején – átutalt a számlagyárügyben súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Vig Mór cégének – jegyzi meg a portál.

A cikk folytatása IDE kattintva olvasható.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában